Συσσώρευσης συνέχεια για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών μετοχών, καθώς δεν υπάρχει καταλύτης για την επερχόμενη κατεύθυνση.

Η μικρή ΛΑΒΙ έχει αποκτήσει σημαντικό ενδιαφέρον μετά την επιτυχημένη ΑΜΚ που έλαβε χώρα στα τέλη του 2022. Έχοντας δώσει πρώτο αγοραστικό σήμα στη ζώνη των 0,8, όταν και επιβεβαίωνε την ανοδική της τάση, δίνει συνέχιση στο ταμπλό με την κατοχύρωση των 0,88 με αυξημένο όγκο συναλλαγών. Στόχος της μετοχής τα 1,10, με στοπ τα 0,76.

Έκτο συνεχόμενο limit up για την αδιάφορη μέχρι πρότινος ΝΤΟΤΣΟΦΤ της εναλλακτικής αγοράς, με αστείο τζίρο 2οο τεμαχίων. Στα 23 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίησή της, ήδη σχεδόν διπλάσια αποτίμηση από εκείνη της εισαγωγής της τον Αύγουστο του 2023 (3,85€ ανά μτχ).  Κάπως έτσι ξεκίνησαν και γελούσαμε οι ΕΝΤΕΡ και ΕΠΣΙΛ….

Νέα υψηλά 8ετίας και για τους ΕΣΥΜΒ, στα 21 εκατ. ευρώ κεφ/ση με 1,4 ευρώ στο ταμπλό. Η μετοχή έρχεται από τα 0,15 ευρώ, 5 χρόνια πριν.

Άλλη μια «μικρή», η ΦΟΥΝΤΛ έβγαλε ασύμμετρα υψηλό τζίρο. Η έξοδος του Παπαζήση (Sadion) που πούλησε στα 0,41€ ανά μετοχή εκτόξευσε την τιμή της κατά τ’ άλλα αδιάφορης μετοχής, που με ώθηση από το εταιρικό γεγονός προσέγγισε τα ιστορικά της υψηλά ενδοσυνεδριακά, για να “αδειάσει” στη συνέχεια. Και μολονότι για 18 εκατ. ευρώ έχει καλή εμπορευσιμότητα, θέλει μεγάλη προσοχή στη διαπραγμάτευση διότι εύκολα κάποιος μπορεί να εγκλωβιστεί.

Σε νέα ιστορικά υψηλά η ΠΡΟΦ, που παρέα με την ΠΕΡΦ συνιστούν τους δύο πυλώνες στον κλάδο πληροφορικής μετά την αποχώρηση των ΕΝΤΕΡ και ΕΠΣΙΛ. Η ΠΕΡΦ, παρεμπιπτόντως, είναι έτοιμη να μπει στο κλαμπ των +100 εκατ., και πιθανόν να εξέλθει της εναλλακτικής αγοράς. Το 2023 προσέλαβε άλλα 33 άτομα υψηλής εξειδίκευσης, με κύκλο εργασιών στο +38% και κέρδη ΠΦ στο +40%.

Η ΕΕΕ επέστρεψε στο συμβολικής (και μόνο) σημασίας επίπεδο που ευρίσκετο λίγες ημέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, λίγο κάτω από τα 32 ευρώ. Η μετοχή ήταν από τις τελευταίες εναπομείνασες που δεν ανάρρωσε από την πανδημία, έχοντας γράψει μόλις 44% απώλειες από τα υψηλότερα στα χαμηλότερα επίπεδα στη δύσκολη συγκυρία του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2022. Υπόδειγμα μετοχικής βάσης, ενώ εκτέθηκε στην πορεία και στην απομείωση πωλήσεων από τις κυρώσεις στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας.

Ενδιαφέρον το spread μεταξύ μετοχής ΙΝΚΑΤ και ΣΜΕ ΙΝΚΑΤ (Ιουνίου), με το συμβόλαιο να διαπραγματεύεται αισθητά χαμηλότερα χωρίς να περιμένουμε εν ευθέτω χρόνω κάποιο εταιρικό γεγονός που θα το δικαιολογούσε.

Προσοχή θέλει ο Ελλάκτορας, μετά το ευμεγέθες χρηματικό ποσό που θα επιστρέψει, και που μεταφράζεται σε 18% επί της τρέχουσας τιμής. Ειδικά αν ο τίτλος κινηθεί επιθετικά τις επόμενες ημέρες, θα φανερώσει προθέσεις κερδοσκοπικές για την απολαβή της διανομής.

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να χάνει έδαφος μετά την αποκοπή μερίσματος, ήδη σχεδόν 2 ευρώ απόσταση από τα υψηλά της κίνησης. Πάντα ενδιαφέρουσα επενδυτική επιλογή, “άχαστος” εδώ και πολλά χρόνια.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής