Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται διαφορετικά σε κάθε γωνία του πλανήτη. Άλλοι παίζουν χιονοπόλεμο και άλλοι κάνουν βουτιές στις παραλίες. Άλλοι στολίζουν δέντρο και άλλοι καράβι. Οι παραδόσεις και τα έθιμα αλλάζουν ανάλογα με τη χώρα που γιορτάζονται τα Χριστούγεννα.
Ωστόσο, αυτό που παραμένει κοινό είναι ένα. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με φίλους και συγγενείς και πολλά πολλά φαγητά.
Politico: Ο Άγιος Βασίλης κρίνει τους ηγέτες του πλανήτη – Για ποιους έχει δώρα
Το τυπικό χριστουγεννιάτικο γεύμα συνήθως διαφέρει ανάλογα με τον προορισμό που βρίσκεστε. Γι’ αυτό τον λόγο, το CNN συγκέντρωσε το πώς γιορτάζουν επτά διαφορετικές χώρες το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ανάλογα με τις παραδόσεις τους.
Μάλιστα, ειδικοί στη φιλοξενία από την κάθε χώρα, μοιράστηκαν την άποψή τους για το τι είναι χαρακτηριστικό για τη χώρα τους, καθώς και για τις οικογένειες και τους φίλους τους τα Χριστούγεννα.
Ανάμεσα σε αυτές τις επτά χώρες ήταν και η Ελλάδα, με την διάσημη σεφ, Μαρία Λόη, να περιγράφει τα έθιμα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα.
Οι γαστρονομικές συνήθειες των Ελλήνων
Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, η Μαρία Λόη λέει πως οι εορτασμοί της χώρας ξεκινούν την παραμονή των Χριστουγέννων γύρω στις 7 μ.μ.
«Οι οικογένειες κάθονται γύρω από το τζάκι και τρώνε ένα ειδικό σταρένιο ψωμί που φτιάχνουμε μόνο τα Χριστούγεννα. Μερικά νοικοκυριά τρώνε επίσης χοιρινά λουκάνικα. Είναι η μόνη (σ.σ περίπτωση) που οι Έλληνες τρώνε χοιρινό γιατί το κρέας δεν συνηθίζεται στην κουζίνα μας», είπε.
Στη συνέχεια, ανέφερε πως οι Έλληνες αφού παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία νωρίς το πρωί την ημέρα των Χριστουγέννων, επιστρέφουν στα σπίτια τους για μία ολοήμερη γιορτή με φαγητό.
«Τα σπιτικά μελομακάρονα έρχονται πρώτα και ακολουθεί η κοτόσουπα με κριθαράκι. Λίγες ώρες αργότερα, ακολουθεί ένα ψητό κοτόπουλο γεμιστό με κάστανα ή παραλλαγές ψητού ή σιγομαγειρεμένου χοιρινού κρέατος. Το κυρίως πιάτο συνοδεύουν σοταρισμένα άγρια χόρτα, ψιλοκομμένο μαρούλια με κρεμμύδι, τυρί φέτα και ψητές πατάτες λεμονιού».
Σε σχέση με το επιδόρπιο, η Μαρία Λόη είπε πως συνήθως είναι ελαφρύ, όπως ψητά μήλα με μέλι και καρύδια ή ελληνικό γιαούρτι με μέλι. Αναφορικά με το ποτό, η διάσημη σεφ αναφέρει πως οι Έλληνες προτιμούν το κόκκινο κρασί.
Πηγή:in.gr
Latest News
Τέιλορ Σουίφτ: Έσπασε ρεκόρ προσέλευσης η συναυλία της στη Στοκχόλμη
«Κάνατε τη συναυλία με τους περισσότερους θεατές που έχει γίνει ποτέ σε αυτό το στάδιο».
Κρασί, βιομηχανία και ιστορία
Ένα βιβλίο ανασυνθέτει την ιστορία γύρω από την βιομηχανία Achaia Clauss και μαζί έναν ολόκληρο κόσμο
Πρώτη θέση με εισπράξεις $56,5 εκατ. για το "Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων" στο αμερικανικό box office
Η ταινία ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς προβλεπόταν να ανοίξει με 40 έως 50 εκατ. δολάρια
Η σκοτεινή πλευρά ενός διάσημου πίνακα
Πρόκειται για έναν από τους διασημότερους πίνακες, ο οποίος παρουσιάζει μια βουκολική άποψη της Αγγλίας
Eurovision 2024: Σε εξέλιξη ο τελικός – Η Ελλάδα έριξε τη «ζαριά» της
Στον τελικό συμμετέχουν συνολικά 25 χώρες και όχι 26, αφού η Ολλανδία αποκλείστηκε πριν μερικές ώρες
Λύθηκε το μυστήριο για το τοπίο του πίνακα της Μόνα Λίζα
Μια γεωλόγος και ιστορικός τέχνης της Αναγέννησης συμπεραίνει ότι το τοπίο που ζωγράφισε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι είναι υπαρκτό και αποακλύπτει πού βρίσκεται
Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο
Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Maestro, την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40 στο MEGA, μια ακόμη είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της σειράς και στον τουρισμό.
2 εκατ. ευρώ για μια εβδομάδα πολυτέλειας στον ωκεανό - Στα ύψη οι ναυλώσεις mega-yachts
Οι πωλήσεις υποχωρούν αλλά οι ναυλώσεις ανθίζουν
Το μουσείο που σατιρίζει τη γερμανική γραφειοκρατία
Το Μουσείο Γραφειοκρατίας εγκαινιάστηκε στο Βερολίνο, με σκοπό να θίξει μείζονα ζητήματα στη χώρα
Πόσο θα επωφεληθεί η Ευρώπη από τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ
Οι θαυμαστές ακολουθούν την Σουίφτ στην Ευρώπη αφού βρήκαν τα εισιτήρια Eras Tour λιγότερο δαπανηρά