Οι σαουδαραβικές αρχές εκτέλεσαν 170 θανατοποινίτες το 2023, αριθμός μεγαλύτερος συγκριτικά με το 2022, σύμφωνα με απολογισμό που καταρτίστηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο και βασίστηκε στις ανακοινώσεις των σαουδαραβικών αρχών.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, 170 άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο εκτελέστηκαν στο σουνιτικό βασίλειο σε σύγκριση με 147 σε ολόκληρο το 2022. Το 2019 είχε καταγραφεί ρεκόρ 187 εκτελέσεων.

Σαουδική Αραβία: Aγοράζει… και διαιτητές

Οι τελευταίες εκτελέσεις έγιναν χθες Κυριακή. Πρόκειται για Σαουδάραβες που είχαν καταδικαστεί για φόνο.

Τριάντα τρία άτομα «που εμπλέκονταν σε υποθέσεις τρομοκρατίας» και δύο στρατιώτες που καταδικάστηκαν για εσχάτη προδοσία είναι μεταξύ των 170 που εκτελέστηκαν μέσα στο 2023.

Κάθε πέρσι και… καλύτερα

Το 2022, η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε 147 κατάδικους, 81 από τους οποίους σε μία μόνο μέρα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων από όλο τον κόσμο.

Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τις εκτελέσεις αυτές, που τις περισσότερες φορές γίνονται με αποκεφαλισμό, αλλά οι σαουδαραβικές αρχές θεωρούν τις εκτελέσεις «συμβατές με τη Σαρία» και απαραίτητες για τη «διατήρηση της δημόσιας τάξης».

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των κρατών που εφαρμόζουν τη θανατική ποινή, πίσω μόνο από την Κίνα και το Ιράν,σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση

Ο υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ, έθεσε τελεσίγραφο 20 ημερών στον Νετανιάχου ώστε να παρουσιάσει σχέδιο για την «επόμενη μέρα στη Γάζα»

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες
Επικαιρότητα |

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η Συμφωνία αποτελεί το θεμέλιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας και «σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία και υποχρεωτική»