Η Microsoft κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Nuance Communications, που ειδικεύεται στις τεχνολογίες μετατροπής αρχείων φωνής σε γραπτό κείμενο. Το ποσό της εξαγοράς θα φτάσει το ύψος των 19,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η ανακοίνωση της εξαγοράς έγινε μέσω ενός post στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας, σημειώνοντας ότι με αυτή «αυξάνεται η παρουσία της Microsoft στον τομέα των συστημάτων υγείας, έναν χώρο όπου η Nuance είχε εξαιρετικές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αμερικανική εταιρεία είχε λανσάρει πέρυσι το Microsoft Cloud for Healthcare και προφανώς με την εξαγορά της Nuance θα δοθεί νέα ώθηση.
Τα προϊόντα της Nuance Communications στο συγκεκριμένο τομέα περιλαμβάνουν προϊόντα όπως τα Dragon Ambient eXperience, Dragon Medical One και PowerScribe One. «Η σημερινή ανακοίνωση εξαγοράς αντιπροσωπεύει το πιο πρόσφατο βήμα στην στρατηγική επικεντρωμένης στο cloud, της Microsoft» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, η εξαγορά δημιουργεί νέες προοπτικές πρόσθετων συνεργασιών που οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Nuance, Mark Benjamin, θα παραμείνει στη θέση του και θα αναφέρεται στον Scott Guthrie, εκ των αντιπροέδρων της Microsoft και επικεφαλής του τομέα Cloud και AI.
Ποια είναι η Nuance
Η Nuance έχει μία αρκετά σύνθετη ιστορία. Μπήκε στο χρηματιστήριο το 2000 και ξεκίνησε να προϊόντα αναγνώρισης ομιλίας, περιλαμβανομένου του Dragon Dictate από την Lernout Hauspie το 2001. Το 2005 συνενώθηκε με την εταιρεία ScanSoft, η οποία με τη σειρά της ξεκίνησε την πορεία της σαν Visioneer, μία εταιρεία σάρωσης εγγράφων το 1992.
Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει μια σειρά προϊόντων, μεταξύ των οποίων το Dragon Dictate, μία εφαρμογή μετατροπής κειμένου σε αρχείο ήχου για καταναλωτική και επαγγελματική χρήση, που έχει τις ρίζες του πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Παράλληλα, εμπλέκεται σε εφαρμογές αναγνώρισης λόγου, chat bots και επεξεργασίας/ παραγωγής λόγου για τον κλάδο της Υγείας.
Η εταιρεία έχει 6.000 εργαζόμενους σε 27 χώρες. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων, το Νοέμβριο του 2020, είχε για το δ’ τρίμηνο του 2020 έσοδα 352,9 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι 387,6 εκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.
Εκείνη την περίοδο η Nuance είχε ανακοινώσει ότι μεταβιβάζει τις δραστηριότητες συνταγογράφησης και τις υπηρεσίες τήρησης ηλεκτρονικών αρχείων υγείας (HER) Go-Live στην Assured Healthcare Partners and Aeries Technology Group. Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είχε δηλώσει ότι αυτή η κίνηση θα βοηθήσει την εταιρεία να επικεντρωθεί στον τομέα των τεχνολογιών διαχείρισης λόγου.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Microsoft ήδη έχει στο portfolio της έναν αριθμό εφαρμογών αναγνώρισης φωνής και chat bot, τόσο για τα Windows όσο και για την πλατφόρμα Azure, ωστόσο πήρε το ρίσκο να προχωρήσει στην εξαγορά ενός ηγέτη της αγοράς και να μπει βαθύτερα στον τομέα των εφαρμογών υγείας.
Η εξαγορά έχει ήδη εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών και η Microsoft φέρεται να αναμένει την οριστικοποίηση της συμφωνίας έως το τέλος του έτους, καθώς θα πρέπει να υπάρξει έγκριση τόσο των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών όσο και από τους μετόχους της Nuance.
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εξαγορά της Nuance αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ανάλογη κίνηση της Microsoft καθώς είχε προηγηθεί η εξαγορά του LinkedIn το 2016 έναντι του ποσού των 26,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Latest News
Η Google φέρνει στα ελληνικά σχολεία το “Experience AI”
Η Google και το Raspberry Pi Foundation παρέχουν χρηματοδοτική στήριξη και ενδυνάμωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για ένα μέλλον καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη
Σχέδιο απαγόρευσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα; - Τι εξετάζεται
Προωθούνται αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media
Πώς θα χτιστεί ο «Φάρος» του ελληνικού AI - Ο ρόλος του Υπερταμείου
Το έργο για τον «Φάρο» συνδέεται με την κατασκευή του εθνικού υπερυπολογιστή «Δαίδαλου» - Θα δημιουργηθεί θυγατρική που θα αναλάβει τη διαχείρισή του
Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits
Δημιουργείται στην Ελλάδα το AI factory «Pharos» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Η Ελλάδα μία από τις επτά χώρες της ΕΕ που θα δημιουργηθούν «εργοστάσια» τεχνητής νοημοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός
Πόση τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιούν οι Έλληνες - Τι δείχνει έρευνα της Focus Bari
Στην έρευνα της Focus Bari αναλύονται οι ευκαιρίες, οι κίνδυνοι αλλά και οι μεγάλες προσδοκίες
Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας
Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες
Τι είναι η αβοκέτα... και οι υπόλοιπες κορυφαίες αναζητήσεις στην Google των Ελλήνων
Στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων στη μηχανή αναζήτησης της Google περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πρόσωπα μέχρι αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων
Στο στόχαστρο των Βρυξελλών Google και Meta για «μυστικές διαφημίσεις»
Οι ρυθμιστικές αρχές ζητούν πληροφορίες για συνεργασία που παρακάμπτει τους κανόνες του γίγαντα αναζήτησης για ανηλίκους
Τα ρομποταξί της Tesla θα κινούνται με ανθρώπινο τηλεχειρισμό
Η Tesla σκοπεύει να ξεκινήσει την υπηρεσία ρομποταξί με έναν εταιρικό στόλο που υποστηρίζεται από εξ αποστάσεως τηλεχειρισμό