Η Cosmote ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2020 οι πελάτες της με e- λογαριασμό, δηλαδή αυτοί που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό τους, συνέβαλαν στην εξοικονόμηση 411 τόνων χαρτιού που αντιστοιχεί σε 6.860 δέντρα.

Οι πελάτες που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια και επιλέγουν τον e-λογαριασμό έχουν έκπτωση 1 ευρώ κάθε μήνα στο πάγιο του προγράμματός τους. Επιπλέον, όσοι επιλέξουν να ενεργοποιήσουν τον ηλεκτρονικό λογαριασμό ενεργοποιώντας παράλληλα το My Cosmote App, απολαμβάνουν 4GB για 7 ημέρες με την πρώτη ενεργοποίησή του.

Εναλλακτικά, οι πελάτες Cosmote μπορούν να ενεργοποιήσουν τον e-λογαριασμό μέσω του My Cosmote portal, καλώντας στην Εξυπηρέτηση Cosmote είτε επισκεπτόμενοι κάποιο από τα καταστήματα Cosmote και Γερμανός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cosmote στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της στρατηγικής και ακολουθώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, υλοποιεί δράσεις για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Ειδικά για την ορθολογική χρήση του χαρτιού, οι δράσεις εστιάζουν στην εξοικονόμηση, ανακύκλωση και υπεύθυνη κατανάλωση (πχ. χρήση προϊόντων χαρτιού που φέρουν πιστοποίηση FSC), οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Συνολικά από τις δράσεις της Cosmote, το 2020 έχουν εξοικονομηθεί 558 τόνοι χαρτιού, διασώζοντας πάνω από 8.900 δέντρα. Εκτός από τους e-λογαριασμούς στη χρήση λιγότερου χαρτιού έχει συμβάλλει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Ομίλου ΟΤΕ με -52 τόνους χαρτιού (-32%) σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Εξοικονόμηση χαρτιού επιτυγχάνεται και από τη μετάβαση σε προϊόντα νέας γενιάς, όπως ο αποκωδικοποιητής Android TV, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του μεγέθους της συσκευασίας και κατά συνέπεια τη μείωση χρήσης χαρτιού κατά 22 τόνους. Επίσης, από το πρόγραμμα ανακύκλωσης στα κτήρια του Ομίλου ΟΤΕ ανακυκλώθηκαν 73 τόνοι χαρτιού.

Παράλληλα τα καταστήματα Cosmote και Γερμανός υλοποιούν δράσεις στην κατεύθυνση της προστασίας φυσικών πόρων καθώς την τελευταία διετία κατήργησαν τις πλαστικές σακούλες, τις οποίες αντικατέστησαν με χάρτινες και από φέτος χρησιμοποιούν αποκλειστικά σακούλες με πιστοποίηση FSC. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τετραετία 2016-2020 η κατανάλωση χαρτιού στον Όμιλο ΟΤΕ μειώθηκε κατά 56%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green