Ο Ντουέιν Γουέιντ γνωστός και με το παρατσούκλι Flash ή D-Wade αγωνίστηκε για μεγάλο μέρος της καριέρας στους Μαϊάμι Χιτ. Βραβευμένος το 2006 ως Αθλητής της Χρονιάς από την Sports Illustrated, ο Γουέιντ καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς παίκτες στο πρωτάθλημα NBA. Είχε την φανέλα με τις κορυφαίες πωλήσεις στο ΝΒΑ για σχεδόν δύο χρόνια και έχει κατακτήσει το ΝΒΑ τρεις φορές (2006, 2012, 2013). Πλέον αποκτά έναν ακόμα ρόλο: Αυτόν του μετόχου μιας ομάδας Μπάσκετ, αγοράζοντας μερίδιο στην Utah Jazz.

Ο Γουέιντ θα ενταχθεί στην ιδιοκτησιακή ομάδα της Utah Jazz, επικεφαλής της οποίας είναι ο ιδρυτής της Qualtrics, Ράιαν Σμιθ μαζί με τη σύζυγό του Ασλεϊ, οι οποίοι απέκτησαν πλειοψηφικό μερίδιο το 2020.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ομάδας, λίγο μετά την εξαγορά του πακέτου από τον Σμιθ, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τον Γουέιντ προκειμένου να συμμετάσχει στο ιδιοκτησιακό γκρουπ. Στην ανακοίνωση δεν υπάρχουν πληφορορίες για τους όρους της συμφωνίας.

«Ως παιδί από τη νότια πλευρά του Σικάγου, αυτή η συνεργασία ξεπερνά ακόμα και τα πιο τρελά μου όνειρα και ελπίζω να εμπνεύσω την επόμενη γενιά των ονειροπόλων», δήλωσε ο Γουέιντ
Ο Γουέιντ εντάσσεται πλεον στην διαρκώς αναπτυσσόμενη λίστα αθλητών, εν ενεργεία και απομάχων, που έχουν επενδύσει σε αθλητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι