Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, υποχώρησε έως και 14% στα 51.541 δολάρια την Κυριακή, αντιστρέφοντας κερδοφόρα πορεία που είχε την περασμένη εβδομάδα.

Το Bitcoin στην τελευταία του διαπραγμάτευση υποχώρησε 10% στα 53.991 δολάρια, στις 1320 GMT, μια επιβλητική πτώση 12.000 δολ. κάτω από το υψηλότερο ρεκόρ που είχε σημειωθεί την Τετάρτη. Ο μικρότερος αντίπαλος του Bitcoin, Ether, το νόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain ethereum, υποχώρησε 10% στα 2.101 $.

Ο ιστότοπος δεδομένων CoinMarketCap ανέφερε το μπλακ άουτ στην περιοχή Ξινγιάνγκ της Κίνας.

Ο Λουκ Σάλι, Διευθύνων Σύμβουλος του ειδικού σε θέματα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Ledgermatic, είπε σε ένα email ότι οι άνθρωποι “μπορεί να έχουν πουλήσει τις ειδήσεις για τη διακοπή ρεύματος στην Κίνα και όχι τον αντίκτυπο που είχε στην πραγματικότητα στο δίκτυο”.

“Η διακοπή ρεύματος εκθέτει μια θεμελιώδη αδυναμία. Ότι αν και το δίκτυο Bitcoin αποκεντρώνεται, η εξόρυξη αυτού όχι”, πρόσθεσε ο Σάλι.

Η υποχώρηση στο Bitcoin έρχεται επίσης δύο μέρες μετά την «ηχητή» απαγόρευση της χρήσης κρυπτονομισμάτων για αγορές την Παρασκευή από την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας.

Ο Έντουαρντ Μόγια ανώτερος αναλυτής της αγοράς στο OANDA, δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα ήταν ώριμα για μια υποχώρηση. «Η αγορά έχει γίνει υπερβολικά επιθετική και αισιόδοξη σε όλα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε η αφορμή που θα πυροδοτούσε αυτήν την αντίδραση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News