Στη Σύνοδο Ηγετών για το Κλίμα που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά υπό την προεδρία του Ειδικού Απεσταλμένου των ΗΠΑ για το Κλίμα και πρώην Αντιπροέδρου, Τζον Κέρι, συμμετείχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Ο κ. Σκρέκας εξήρε τις πρωτοβουλίες του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με την υιοθέτηση νέων, πιο φιλόδοξων στόχων για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με εκείνους που είχαν τεθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα υλοποιεί ένα από τα πλέον εμπροσθοβαρή σχέδια για την ενέργεια και το κλίμα στην Ε.Ε., το οποίο υπηρετεί με συνέπεια τη μετάβαση της Ευρώπης σε καθεστώς κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Αναφέρθηκε στην εμβληματική απόφαση του πρωθυπουργού για τη μεγάλη μεταρρύθμιση της απολιγνιτοποίησης, η οποία θα ολοκληρωθεί ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, στον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού δικτύου και την εκπόνηση θεσμικού πλαισίου για υπεράκτια αιολικά πάρκα και έργα αποθήκευσης ενέργειας. Επιπρόσθετα, ο Υπουργός παρουσίασε τον σχεδιασμό για τα επόμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και την χάραξη εθνικής στρατηγικής για το υδρογόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κλιματική αλλαγή