Η Barcelona έγινε το πρώτο μέλος της European Super League που τάχθηκε δημόσια υπέρ του σχεδίου για τη δημιουργία ξεχωριστής λίγκας στο ευρωπαϊκο ποδόσφαιρο κι ενώ δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη ο θόρυβος από την κατάρρευση του σχεδίου μέσα σε 48 ώρες από την ανακοίνωσή του.

Σε ανακοίνωσή του, ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον κόσμο, τόνισε ότι το διοικητικό συμβούλιο «αποδέχθηκε, ως επείγον ζήτημα, την πρόταση για τη συμμετοχή ως ιδρυτικού μέλους στην Super League, μια διοργάνωση με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της ελκυστικότητας του προϊόντος που προσφέρονται στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου,» υπογραμμίζοντας ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χρειάζεται μεταρρύθμιση δεδομένων των «τρεχουσών κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών.»

Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι μοναδικές ομάδες από τις αρχικές 12 που δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη την αποχώρησή τους από την Super League. Το σχέδιο άρχισε να καταρρέει στις 20 Απριλίου, όταν οι αγγλικές ομάδες άρχισαν να ανακοινώνουν την αποχώρησή τους εν μέσω έντονης κριτικής από φιλάθλους, ποδοσφαιριστές, άλλα σωματεία και πολιτικούς.

Η Μπαρτσελόνα υποστήριξε ότι το διοικητικό της συμβούλιο συνειδητοποίησε ότι θα ήταν «ιστορικό λάθος» να μην συμμετάσχει στο σχέδιο, ωστόσο, δεδομένης της αντίδρασης, θεωρεί ότι χρειάζεται περαιτέρω εις βάθος ανάλυση. Παρ΄ ότι η Μπαρτσελόνα κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της στην κορυφή των σωματείων, με τα μεγαλύτερα έσοδα το 2020, είναι επίσης μια από τις ομάδες με τα μεγαλύτερα χρέη. Ο Ζοάν Λαπόρτα, εξελέγη νέος πρόεδρος της ομάδας τον Μάρτιο.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες 10 ομάδες που εντάχθηκαν στο σχέδιο της Super League, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι ομάδες με μεγιστάνες ιδιοκτήτες. Και οι δύο ομάδες ανήκουν στα μέλη τους, γεγονός που τις στερεί την ικανότητα να αντλούν χρήματα μέσω άμεσων κεφαλαιουχικών ενέσεων. Γιαυτό και η ομάδα της Καταλωνίας, όπως γνωστοποίησε, θα ζητήσει έγκριση απο τα μέλη της ομάδας όπως ορίζει το κατασταστικό του συλλόγου, για την παραμονή στην European Super League.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου και εκτιμήσεις αναλυτών, η κατάρρευση του σχεδίου δεν σημαίνει και το οριστικό τέλος του φιλόδοξου πρότζεκτ για τη δημιουργία ξεχωριστού πρωταθλήματος με τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες του κόσμου. Όπως ανέφεραν οι FT, τα συμβόλαια που υπέγραψαν τα ιδρυτικά μέλη προβλέπουν ρήτρες εξόδου και αποζημιώσεις στην περίπτωση αποχώρησης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι