Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei Asia, ο νέος επεξεργαστής αναμένεται να λάβει την ονομασία M2, θα είναι το δεύτερης γενιάς system-on-a-chip (SoC) της εταιρείας και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τα νέα MacBook Pro, που θα κάνουν την εμφάνισή τους από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Κατά τα φαινόμενα η εμπειρία χρήσης του αρχικού M1 ήταν θετική. Τα συστήματα με τον εν λόγω επεξεργαστή προσφέρουν επιδόσεις, μεγάλη αυτονομία της μπαταρίας και ικανοποιητικές επιδόσεις γραφικών, σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα της εταιρείας. Μάλιστα, τα δείγματα ήταν τόσο θετικά ώστε η Apple εξόπλισε με τον M1 τόσο συστήματα iMac όσο και iPad Pro.

Προφανώς το «πείραμα» πέτυχε και είναι σαφές ότι η Apple πλέον δεν χρειάζεται τους επεξεργαστές της Intel για να εξοπλίσει τους υπολογιστές της. Τουλάχιστον όχι στην κλίμακα που η Intel είναι απαραίτητη σε άλλους κατασκευαστές.

Σύμφωνα με την αναφορά της Nikkei Asia, η παραγωγή του M2 έχει ανατεθεί στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επεξεργαστών παγκοσμίως. Θα είναι και αυτός system-on-a-chip (SoC), δηλαδή όλες οι μονάδες επεξεργασίας θα περιλαμβάνονται σε μία μικροσκοπική μονάδα. Σύμφωνα με τους αναλυτές θα είναι ένα chip που θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο παραγωγής των 5 nanometer plus (N5P), που σημαίνει ότι η διαδικασία παραγωγής του θα διαρκεί συνολικά 3 μήνες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η μαζική παραγωγή είναι σε φάση προετοιμασίας ώστε οι παραδόσεις να ξεκινήσουν το αργότερο έως τον Ιούλιο, για να προλάβει να εξοπλίσει τα MacBook Pro επόμενης γενιάς. Προφανώς θα ακολουθήσουν περισσότερες συσκευές της Apple που θα εξοπλιστούν με τον M2.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI