Στον χορό της αγοράς των κρυπτονομισμάτων προσανατολίζεται να μπει και η Citigroup, αναγνωρίζοντας το αυξημένο ενδιαφέρον που δείχνουν οι πελάτες της για τον τομέα.

Αν και η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει ακόμη, ο επικεφαλής του διεθνούς τμήματος διαχείρισης ξένου συναλλάγματος Ιτάι Τάκμαν επιβεβαίωσε, μιλώντας στους Financial Times, την πληροφορία ότι ο αμερικανικός τραπεζικός γίγαντας σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει να ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα. Κι αυτό διότι, παρά την αμφιλεγόμενη φήμη των κρυπτονομισμάτων, το ενδιαφέρον των επενδυτών, ακόμη και μεγάλων hedge funds και asset managers, για την συγκεκριμένη αγορά και δη, το bitcoin είναι τεράστιο.

Τον Μάρτιο, η Citi σε έκθεση της είχε παραδεχτεί πως παρά τα εμπόδια και το ρίσκο που εμποδίζουν την πρόοδο του Bitcoin, το κρυπτονόμισμα είναι σε θέση να εξελιχτεί στο νούμερο ένα νόμισμα προτίμησης στο παγκόσμιο εμπόριο.

Στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, η τιμή του Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 12% από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ που «έπιασε» τον περασμένο μήνα, όμως και πάλι μετρά κέρδη της τάξεως του 75% από τις αρχές της χρονιάς. Σήμερα διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 57.388 δολαρίων.

Εξάλλου, η Citi είναι μόλις η τελευταία μιας αυξανόμενης σειράς χρηματοπιστωτικών ομίλων που υποχρεώθηκαν να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να αρχίσουν να ασχολούνται με την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Πριν από τη Citi, το ίδιο μονοπάτι είχαν ακολουθήσει η Goldman Sachs, η Bank of New York Mellon και η State Street.

Αν και παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως οι συμβατικές τράπεζες δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν με επάρκεια τους εξειδικευμένους στο Bitcoin traders, που λειτουργούν και ανθούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων εδώ και χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News