Σε τρεις πυλώνες επικεντρώνεται ο ενεργειακός μετασχηματισμός του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων.

Όπως είπε στη διάρκεια του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο CEO Ανδρέας Σιάμισιης η εταιρία το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, οι βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες των ΕΛ.ΠΕ μπορούν να δώσουν τη λύση στον ενεργειακό μετασχηματισμό. Όπως είπε χρειάζεται ισορροπία και η εταιρία επιδιώκει να κινηθεί σε τρεις πυλώνες:

1. Να μειώσουν τα διυλιστήρια την κατανάλωση. «Είμαστε ενεργοβόρος βιομηχανία και αν καταφέρουμε να μειώσουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιάμισιης

2. Ο δεύτερος πυλώνας, κατά τον ίδιο, είναι η παραγωγή εναλλακτικών μορφών υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με τον CEO, η εταιρία θα στραφεί στην παραγωγή βιοκαυσίμων ακόμη και για τη βιομηχανία, στην παραγωγή συνθετικών καυσίμων, ενώ τόνισε το ενδιαφέρον για το υδρογόνο.

3. Ο τρίτος πυλώνας όπως είπε ο κ. Σιάμισιης είναι οι επενδύσεις σε ΑΠΕ.

Τέλος ο CEO των ΕΛ.ΠΕ αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχτηκε η διοίκηση με αφορμή τον εταιρικό μετασχηματισμό και τη διακυβέρνηση του ομίλου: «Δεχτήκαμε άδικα κριτική. Ακούσαμε αρνητικά σχόλια. Για εμάς σημασία έχει η εφαρμογή ενός στρατηγικού πλάνου το Horizon 2025 το οποίο σκοπό έχει να οδηγήσει την εταιρία στην περίοδο του 2025 με 2030 στη νέα εποχή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια