Την… πράσινη στροφή του νέου Λευκού Οίκου με μεγάλα project που θα αλλάξουν το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα των ΗΠΑ, συνεισφέροντας παράλληλα στους ρυθμούς ανάπτυξης και την απασχόληση, επιβεβαιώνει το «πράσινο φως» στη δημιουργία του πρώτου μεγάλου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στη χώρα.

Το project του Vineyard Wind θα αναπτυχθεί στα ανοιχτά των ακτών της Μασαχουσέτης (περίπου 12 μίλια από το νησί θέρετρο της ελίτ, Martha’s Vineyard) και θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες τουλάχιστον 400.000 νοικοκυριών της πολιτείας. Θα περιλαμβάνει περίπου 84 ανεμογεννήτριες, τύπου Haliade-X.

Ελέγχεται από μια κοινοπραξία μεταξύ της Avangrid Inc., η οποία είναι θυγατρική της ισπανικής Iberdrola και της δανέζικης Copenhagen Infrastructure Partners.

Ο προηγούμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε βάλει στο… συρτάρι το project του Vineyard Wind, όμως ο Τζο Μπάιντεν όχι μόνο το ανέσυρε από το συρτάρι, αλλά επιτάχυνε τις διαδικασίες για την έγκριση του, στο πλαίσιο της δέσμευσης του να αλλάξει ριζικά την περιβαλλοντολογική στρατηγική της χώρας.

Θυμίζουμε δε, πως στο «πράσινο» ενεργειακό επενδυτικό πλάνο που ανακοίνωσε, το Μάρτιο, ο κ. Μπάιντεν περιλαμβάνεται ο στόχος για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων και ανεμογεννητριών παραγωγής 30 gigawatts, με σκοπό την μείωση των εκπομπών αερίων του άνθρακα αλλά και τη δρομολόγηση επενδύσεων που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα «ανοίξουν» νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green