Σε επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς, με έμφαση στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών μέχρι στο σπίτι (FTTH), προχωρά η Vodafone Ελλάδας, στο πλαίσιο του επενδυτικού της προγράμματος ύψους 600 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Χάρης Μπρουμίδης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ξεκινά

«Μόνο στην τελευταία 10ετία έχουμε κάνει επενδύσεις πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε δίκτυα, τεχνολογία, προϊόντα και υπηρεσίες» ανέφερε ο κ. Μπρουμίδης, παραθέτοντας τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα των 600 εκατ. ευρώ της εταιρείας για τα επόμενα 5 χρόνια, που εστιάζει, όπως είπε χαρακτηριστικά, στα σίγουρα δίκτυα.

«Ξεκινάμε άμεσα ένα πρόγραμμα για να συνδέσουμε τα επόμενα 3 χρόνια 150.000 νέες γραμμές Fiber to the Home (FTTH) στην επόμενη τριετία, το οποίο προστίθεται σε αυτό που έχουμε ήδη κάνει, δηλαδή 550.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα έχουν ήδη προϊόντα με τεχνολογία ίνας», είπε ο επικεφαλής της VodafoneΕλλάδας.

Μάλιστα, τόνισε τη σημασία να φύγει η χώρα μας από την εποχή του δικτύου χαλκού και να περάσει ολοκληρωτικά σε δίκτυα οπτικών ινών, μετατρέποντας τα δίκτυα Fiber to the Cabinet (FTTC), δηλαδή αυτά που τερματίζουν στην υπαίθρια καμπίνα, σε  FTTH, που θα φτάνουν στα σπίτια των καταναλωτών.

Συνδέονται με υποθαλάσσιο καλώδιο 10 νησιά του Αιγαίου

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπρουμίδης, ξεκινά η κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου που θα συνδέσει 10 νησιά του Αιγαίου, που θα δώσει δυνατότητες καλύτερης συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης στα νησιά.

Οι γεωτεχνικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και σε περίπου 1,5 χρόνο από σήμερα αναμένεται το έργο, ύψους 40 εκατ. ευρώ περίπου, να παραδοθεί.

Σε συνδυασμό δε με το δεύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο που κατασκευάζει η εταιρεία στο Ιόνιο, θα δώσει νέες τεχνολογικές δυνατότητες, σε συνολικά 1 εκατ. κατοίκους κι επαγγελματίες, καθώς και στους επισκέπτες των νησιών.

Σχολιάζοντας τις προοπτικές που δημιουργούν τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού που περιλαμβάνονται στο εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης ο κ. Μπρουμίδης σημείωσε ότι αποτελούν «μια μοναδική ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο πως όλα αυτά που σχεδιάζουμε για χρόνια τώρα και πολύ πριν την υγειονομική κρίση, αποτελούν ευκαιρίες για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023
Επιχειρήσεις |

ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023

Το κρίσιμο εμπορικό μέγεθος που αφορά στις ποσότητες/όγκους των προϊόντων που διακινήθηκαν, η χρήση 2023 σε σχέση με τη χρήση 2022 εμφανίζει οριακή πτώση 3,3% σε επίπεδο Εταιρείας & αύξηση 3,4% σε επίπεδο Ομίλου.