«Εμφραγμα» έχει προκληθεί στους κλάδους  catering και γαμήλιων τελετών. Οι εγγραφές σε ιστότοπους και πλατφόρμες αναγγελιών γάμου αυξάνονται. Οι σχεδιαστές γάμων τρέχουν να οργανώσουν γαμήλιες τελετές. Και οι προσκεκλημένοι, που έχουν βαρεθεί να είναι κλεισμένοι μέσα λόγω πανδημίας, είναι πρόθυμοι να λάβουν μέρος στο πανηγύρι.

Ως αποτέλεσμα υπάρχει συμφόρηση και καθυστερήσεις για χώρους και υπηρεσίες για τις γαμήλιες τελετές. Ζευγάρια που ανέβαλλαν τελετές κατά τη διάρκεια της πανδημίας ανταγωνίζονται με άλλα που αρραβωνιάστηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown και άλλα που είχαν προγραμματίσει γάμους για το 2021.

Οπότε πείτε αντίο στο γάμο του Σαββατοκύριακου: «Η Δευτέρα είναι το νέο Σάββατο στο Palm Beach», δήλωσε η Caroline Scarpinato, διευθύντρια των υπηρεσιών εκδηλώσεων στο θέρετρο της Φλόριντα Breakers Palm Beach. «Με τόσο περιορισμένη διαθεσιμότητα, τα ζευγάρια είναι πρόθυμα να τελέσουν την εκδήλωσή τους τη Δευτέρα ή την Πέμπτη».

Μετά από τόσες πολλές εκκινήσεις που ανακλήθηκαν, νύφες και γαμπροί αδημονούν να παντρευτούν.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που τελικά ήμουν εδώ», δήλωσε η JoLissa Jones, η οποία παντρεύτηκε το Σάββατο μετά δύο αναβολές του γάμου της το 2020. «Θέλαμε να γίνει τον Απρίλιο, αλλά τον Απρίλιο ήταν όλα ήδη κλεισμένα». Οι προσκλήσεις που έστειλε η 32χρονη ποινική δικηγόρος από το Χιούστον και ο αρραβωνιαστικός της, Bradley White, έγραφαν: «Τρίτη φορά και τυχερή».

Η κα Jones δήλωσε ανακουφισμένη επειδή όταν έβγαλε το νυφικό της από την ντουλάπα, εξακολουθούσε να της κάνει, καθώς όλες οι συζητήσεις για παραπανίσια κιλά λόγω πανδημίας την είχαν ανησυχήσει. «Δόξα τω Θεώ», είπε. «Ήμουν πολύ ανήσυχη». Η κομμώτρια της, ωστόσο, ήταν ένα άλλο θέμα. «Ήταν τόσο ενθουσιασμένη που έκανε το εμβόλιο, που έκανε κράτηση για ταξίδι στο Βέγκας και ξέχασε ότι είχε τον γάμο μας το σαββατοκύριακο».

Η Laura Kelly η οποία ανέβαlε τον γάμο της τον περασμένο Ιούλιο, τον αναπρογραμμάτισε για τις 3 Ιουλίου. Οι καλεσμένοι της, είπε, είναι έτοιμοι να γιορτάσουν μετά από ένα χρόνο ελάχιστης διασκέδασης.

«Όντας το τέταρτο παιδί της οικογένειάς μου και το τελευταίο που παντρεύτηκε, συνήθιζα να πιστεύω ότι κανείς δεν πρόκειται να νοιαστεί για τον γάμο μου όταν θα έρθει η σειρά μου», δήλωσε η κα Kelly, 35χρονη δασκάλα δημοτικού σχολείου από το Woodbridge  του Νιου Τζέρσεϋ. «Αλλά τώρα όλοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι».

Ωστόσο, η επανεκκίνηση της ευτυχισμένης περίστασης δεν ήταν απρόσκοπτη. Ο αρραβωνιαστικός της χρειάστηκε να τροποποιήσει το κοστούμι του αφού έχασε 20 κιλά από γυμναστική και δίαιτα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ο χώρος δεξιώσεων χρέωσε επιπλέον $ 10 το κεφάλι για να αλλάξει την ημερομηνία. Μια παράνυμφος άλλαξε γνώμη για το φόρεμα που επέλεξε πριν από δύο χρόνια. Το ζευγάρι έπρεπε επίσης να βρει έναν καινούργιο ιερέα. «Ευτυχώς, ο φωτογράφος, ο βιντεογράφος, όλοι ήταν διαθέσιμοι», είπε η καKelly.

Σχεδόν τα μισά ζευγάρια που προγραμμάτιζαν γάμους το 2020 ανέβαλαν είτε ολόκληρο τον γάμο τους είτε τη δεξίωση τους, σύμφωνα με μια έρευνα 7.600 ζευγαριών που διεξήγαγε ο ιστότοπος γάμων The Knot. Η αμερικανική βιομηχανία γάμου είναι έτοιμη να ανακάμψει αφού τα έσοδα μειώθηκαν περισσότερο από 20% το 2020, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία IBISWorld.

Η διάθεση εμβολίων φαίνεται ότι άνοιξε τις πύλες. «Βλέπετε αυτή την ορμή να επιστρέφει», δήλωσε ο James Marcum, διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας λιανικής David’s Bridal.

«Πριν, είχαμε έξι πελάτες την εβδομάδα, τώρα έχουμε τέσσερις την ημέρα», δήλωσε η Danielle Hirsch, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής δημιουργικού της Danielle Frankel, η οποία ράβει νυφικά. Η φίρμα, που είναι γνωστή για το οικονομικό της στιλ, φτιάχνει «παραπάνω ακριβότερα» νυφικά, είπε η κυρία Hirsch, αντικατοπτρίζοντας την αισιόδοξη διάθεση των νυφών.

Υψηλής ποιότητας χώροι δεξιώσεων όπως το Breakers Palm Beach και το Arizona Biltmore κλείνονται γρήγορα για το φθινόπωρο. «Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε περισσότερους δυνητικούς πελάτες και κρατήσεις για τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2022», δήλωσε η Stacey Murtaugh, βοηθός διευθυντής του catering στο Arizona Biltmore.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, η Newtanya Baptiste από το Ντάλας ανέβαλε τον γάμο της σε ένα θέρετρο στο Montego Bay της Τζαμάικα, για τον Ιούνιο του 2021. Σκέφτηκε ακόμη και να τον ακυρώσει εντελώς λόγω της πανδημίας. Αλλά η κυρία Baptiste, μια 31χρονη νοσοκόμα, είπε ότι συνειδητοποίησε ότι με εμβόλια και πρωτόκολλα ασφαλείας, ήταν δυνατόν να πραγματοποιήσει έναν γάμο με ασφάλεια.

«Είπα, ξέρεις κάτι; Αυτό είναι κάτι που πραγματικά θέλω και θα το προχωρήσω».

Η αρχική αναβολή, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για τον Covid, την είχαν κάνει να μειώσει τη λίστα επισκεπτών από 80 σε 30, συμπεριλαμβανομένων των κουμπάρων και παραστατών. Τώρα, με διαθέσιμα εμβόλια και άνοιγμα των πόλεων, περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να παραβρεθούν. «Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου είναι όταν οι άνθρωποι άρχισαν να στέλνουν email και να λένε ότι ήθελαν να έρθουν», είπε. «Όλοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν».

Ορισμένες νύφες που παντρεύτηκαν σε γάμους Zoom πέρυσι σκοπεύουν να ανταλλάξουν όρκους δια ζώσης μπροστά στις οικογένειες και στους φίλους τους. Η Lili Koenig, παραγωγός τηλεοπτικών ειδήσεων στη Νέα Υόρκη, ανέβαλε για πρώτη φορά το γάμο της που ήταν να γίνει στις 17 Μαΐου του περασμένου έτους. Στη συνέχεια αποφάσισε να παντρευτεί σε μια τελετή Zoom την αρχική ημερομηνία γάμου της.

Η 31χρονη Koenig, προσδιόρισε την ημερομηνία για την δια ζώσης τελετή για την αργία της «Ημέρας Μνήμης» του 2021, παρόλο που ήλπιζε να τελέσει τον γάμο Κυριακή. «Αυτή ήταν η μόνη ημερομηνία που μπορούσαμε να κλείσουμε χωρίς να πληρώσουμε περισσότερα χρήματα και χωρίς να χρειαστεί να μετακομίσουμε σε διαφορετικό χώρο», είπε.

Αποφάσισε επίσης ότι αυτή και ο σύζυγός της δεν μπορούσαν να ανταλλάξουν τους ίδιους όρκους που είχαν απαγγείλει στο γάμο τους μέσω Zoom. «Δεν είναι και τόσο ευχαριστημένος που γράφει καινούργιους όρκους, αλλά για μένα είναι ευχάριστο», είπε.

Ο σύζυγός της, Perry Koenig, είπε: «Όταν η Lili μου παρουσίασε την ιδέα να γράψω νέους όρκους, είμαι σίγουρος ότι γέλασα αρχικά. Αλλά αφού το σκέφτηκα για περίπου μια μέρα, συνειδητοποίησα ότι το να γράφεις νέους όρκους δεν είναι ό,τι χειρότερο γιατί μπορούμε να πούμε για τον τελευταίο χρόνο που είμαστε μαζί. Στις 17 Μαΐου 2021, θα είμαστε παντρεμένοι για 365 ημέρες».

Μεταφράστηκε στα Ελληνικά από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο

Πρόσφατα Άρθρα