Μπορεί να μην αρέσει σε όλους τους Νεοϋορκέζους ο τρόπος με τον οποίο η οικογένεια Dolan διαχειρίζεται τις αθλητικές ομάδες της πόλης τους, τις εμβληματικές ομάδες του Μανχάταν, τους Knicks και Rangers. Τώρα ορισμένοι στην Wall Street αισθάνονται ανήσυχοι για τον τρόπο με τον οποίο οι Dolan διευθύνουν τις εταιρείες πίσω από τα καλωδιακά δίκτυα που μεταδίδουν τα παιχνίδια τους, τον θρυλικό χώρο Madison Square Garden, ακόμη και τις χορεύτριες του μπαλέτου Rockettes του Radio City Music Hall.

Έχοντας αποσυνθέσει έναν όμιλο που περιλάμβανε όλα αυτά τα νεοϋρκέζικα στοιχεία σε τρεις εισηγμένες εταιρείες υπό τον έλεγχό τους, οι Dolan προσπαθούν τώρα να ξανά ενώσουν δύο από αυτά. Τη Δευτέρα, οι πληρεξούσιοι των Dolan προσπάθησαν να εξηγήσουν τα πλεονεκτήματα της επανένωσης του Madison Square Garden, του σταδίου, με τους σχετιζόμενους τηλεοπτικούς σταθμούς του. Μέχρι στιγμής, οι οπαδοί δεν είναι ενθουσιασμένοι: Οι τιμές των MSG Networks και MSG Entertainment έχασαν 23% και 28%, αντίστοιχα, από τη στιγμή που διέρρευσε η συζήτηση για τη συγχώνευση – που παρουσιάστηκε στις 26 Μαρτίου.

Πρόκειται για κυβίστηση για τους Dolan, που ήταν απασχολημένοι με τη διάλυση της αυτοκρατορίας τους. Το 2015, απέκτησαν τις αθλητικές ομάδες και τις ψυχαγωγικές οντότητες από τα δίκτυα, τα οποία μεταδίδουν τους αγώνες μπάσκετ και χόκεϊ των Knicks και Rangers αντίστοιχα. Πέρυσι χώρισαν τις ομάδες από τους χώρους, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα, αφήνοντάς τους με τρεις εταιρείες: MSG Sports, MSG Networks και MSG Entertainment, στις οποίες κατέχουν λιγότερο από το ένα τρίτο της οικονομικής αξίας και πάνω από το 70% των ψήφων.

Το να τους βλέπεις να κάνουν τους επενδυτές να χάψουν με το ζόρι άλλο ένα είναι πιο δύσκολο από το να το παρακολουθείς άλλο ένα αποτυχημένο πλέι-οφ των Rangers. Δεν είναι σαφές, για παράδειγμα, γιατί η επανένταξη των καλωδιακών καναλιών στους χώρους ψυχαγωγίας έχει νόημα, αν και τα άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων έσοδα τους μπορεί να ενισχύσουν την MSG Entertainment, η οποία έχασε 250 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι χάρη στην πανδημία.

Οι μικρομέτοχοι που θα ήθελαν να δουν τις εταιρείες της MSG να επικεντρώνονται στις μεμονωμένες επιχειρήσεις τους, αντί να χρησιμοποιούνται για άλλα παιχνίδια των Dolan, κάθονται άπραγοι στον πάγκο. Έχουν παρακολουθήσει οι μετοχές της MSG Entertainment να υπο-αποδίδουν δραματικά σε σχέση με την ανταγωνιστική Live Nation Entertainment τον τελευταίο χρόνο. Σαν μια ομάδα χόκεϋ με κακό προπονητή που δεν κερδίζει ποτέ το Κύπελλο Στάνλεϋ, αυτό μπορεί να είναι ακριβώς το τίμημα που πληρώνουν οι θεατές για την άθλια διακυβέρνηση των Dolan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners