Από την πράσινη ενέργεια έως την ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και την τεχνολογία, οι επενδυτές μπορούν να βρουν ευκαιρίες ώστε να βγάλουν χρήματα μέσω αυτής της συνεχιζόμενης τάσης, αναφέρει η Citi.

Η εναλλακτική και η πράσινη ενέργεια είναι «πολύ παραγωγικές αυτή τη στιγμή» σε ό,τι αφορά τις παγκόσμιες τάσεις, δήλωσε ο Ken Peng, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής για την Ασία και τον Ειρηνικό στην Citi Private Bank, σε συνέντευξή του την Τετάρτη.

«Κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο, από την Κίνα μέχρι την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, επικεντρώνονται στην αειφόρο ανάπτυξη και αποδεικνύουν τη φερεγγυότητά τους», προσέθεσε.

Ωστόσο, ο τομέας «αναπτύχθηκε απότομα» το 2020, καθώς οι επενδυτές συμμετείχαν σε αυτόν με δανεισμένα χρήματα, είπε. Από τον Ιανουάριο, οι επενδυτές δεν επένδυαν στους σωστούς τομείς και η αγορά υποχώρησε 40% μέχρι τον Μάιο.

Τώρα, είπε, «Νομίζω είναι μία καλή ευκαιρία να ακολουθήσουμε αυτή τη τάση που, κατά πάσα πιθανότητα, θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της ζωής μας για την επόμενη δεκαετία .»

Ο David Bailin, Διευθύνων Σύμβουλος Επενδύσεων (CIO) της Citi Global Wealth, δήλωσε, επίσης, ότι τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια, οι επενδυτές, και ειδικά οι νεότεροι, θα δώσουν «τεράστια έμφαση» στις βιώσιμες και υπεύθυνες επενδύσεις και όχι μόνο στα κέρδη.

Θα εξετάσουν πώς οι εταιρείες αντιμετωπίζουν το περιβάλλον και τους εργαζόμενους, ενώ ακόμη και η πολιτική θα αποτελέσει κομμάτι της επενδυτικής τους σκέψης, ανέφερε την Τρίτη στο CNBC.

Προσέθεσε, ακόμη, ότι το σημαντικότερο από όλα θα είναι οι «συνεχιζόμενες τάσεις», όπως η κλιματική αλλαγή και η κοινωνική δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση και την τεχνολογία.

«Όλοι αυτοί είναι τομείς που πιστεύω ότι θα εμφανίσουν μία πρωτοφανή ανάπτυξη τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια», δήλωσε ο Bailin, ο οποίος είναι, επίσης ο παγκόσμιος επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας. «Επομένως, αυτά τα δύο θα συγκλίνουν και νομίζω ότι θα δώσουν την ευκαιρία στους επενδυτές να βγάλουν λεφτά κάνοντας, παράλληλα, το καλό».

Τέτοιες επενδύσεις, γνωστές ως περιβαλλοντικές, κοινωνικές και κυβερνητικές επενδύσεις (ESG), παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη. Τον περασμένο μήνα, η BlackRock είπε στο CNBC ότι οι επενδύσεις ESG θα μπορούσαν να φτάσουν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έως το 2030.

Η κυβερνοασφάλεια ως μέρος των επενδύσεων ESG

Η ικανότητα των εταιρειών να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που απορρέουν από την κυβερνοασφάλεια αποτελεί, επίσης, μέρος της συνολικής συζήτησης για τις επενδύσεις ESG, δήλωσε ο Bailin.

«Θεωρώ ότι αυτή η ασταμάτητη για καλύτερη άμυνα προκαλεί υψηλότερες δαπάνες στους τομείς αυτούς. Το γεγονός αυτό επωφελεί όσους ασχολούνται με αυτόν τον τύπο ασφάλειας αλλά και εσάς γιατί μπορείτε να επενδύσετε σε αυτές», προσέθεσε.

Τον περασμένο μήνα, η Colonial Pipeline αντιμετώπισε μία κυβερνοεπίθεση που ανάγκασε την εταιρεία να κλείσει περίπου 5.500 χιλιόμετρα αγωγού στις ΗΠΑ, πλήττοντας τα συστήματα παράδοσης φυσικού αερίου στις νοτιοανατολικές πολιτείες.

Ταυτόχρονα, ο Bailin προειδοποίησε ότι τέτοιες επενδύσεις μπορεί να ενέχουν «ουσιαστικούς κινδύνους».

«Θυμηθείτε ότι η κυβερνοασφάλεια έχει, επίσης, μία πολύ σημαντική στρατιωτική συνιστώσα», προσέθεσε.

«Δεν χρησιμοποιείται μόνο από εταιρείες για λύτρα, αλλά και από τον στρατό για να καταστρέψει τις δομές των αντιπάλων του», συνέχισε ο ίδιος. «Έτσι, για εμάς, είναι ένας τομέας που προκαλεί συνεχώς ανησυχίες, αλλά και ένας τομέας στον οποίο εσείς αξίζει πραγματικά να επενδύσετε.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green