Σταθερές στην πρόθεση τους να κρατήσουν σκληρή στάση απέναντι στην αγορά των κρυπτονομισμάτων κυνηγώντας τόσο τις συναλλαγές όσο και τα «ορυχεία» crypto παραμένουν οι κινεζικές αρχές. Μάλιστα, προχωρήσαν σε μεγάλη επιχείρηση «σκούπα» για τον εντοπισμό «ορυχείων» crypto στη νότια επαρχία Σιτσουάν, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ορυχείων της χώρας.

Υπολογίζεται πως έως και η μισή από την παγκόσμια παραγωγή Bitcoin εντοπίζεται στην Κίνα, ένα στοιχείο που το Πεκίνο έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει δυναμικά καταστέλλοντας τη δραστηριότητα στον κλάδο. Κι αυτό όχι μόνο διότι ανησυχεί για την παράνομη διακίνηση μαύρου χρήματος, αλλά και επειδή οι εξορύξεις ανεβάζουν τις διεθνείς τιμές των commodities (γεγονός που θίγει την κινεζική οικονομία), ενώ παράλληλα στοχοποιούνται για αυξημένη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος. Για το σκοπό αυτό, έχουν δρομολογηθεί σειρά μέτρων σε εποπτικό επίπεδο, ενώ έχει δοθεί εντολή για την αναζήτηση ορυχείων crypto σε περιοχές όλη της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, οι τοπικές αρχές στην Σιτσουάν εντόπισαν και διέταξαν τη διακοπή της λειτουργίας 26 μονάδων που θεωρούνται ύποπτες για εμπλοκή σε εξορυκτικά project για crypto.

Η Σιτσουάν θεωρείται από τις επαρχίες με πολύ έντονη δραστηριότητα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Έτερες κινεζικές επαρχίες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών είναι η Ζινζιάγνκ, η Μογγολία και η Γιουνάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News