Με τον πετρελαϊκό κολοσσό της Royal Dutch Shell θα συνεργαστεί η βρετανική Rolls-Royce με στόχο την από κοινού δημιουργία βιώσιμων καυσίμων για τον αεροπορικό κλάδο (SAF). Με τον τρόπο αυτό, εξάλλου, αμφότερες θα καταφέρουν να «πιάσουν» τους στόχους τους για μηδενισμό των ρύπων μέχρι το 2050.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας σήμερα, με σκοπό την ανάπτυξη SAF δεδομένου πως στην αγορά υπάρχει σαφής έλλειψη στα επίπεδα προσφοράς και σταδιακά τα επόμενα χρόνια, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί.

Εξάλλου όλο και μεγαλύτερος αριθμός αεροπορικών εταιριών ενδιαφέρονται για τη  χρήση πράσινων καυσίμων, ώστε με τη σειρά τους να πιάσουν τους περιβαλλοντολογικούς όρους που θέτουν αρκετές χώρες.

Μόνο στην Ε.Ε. τα SAF, τα οποία περιλαμβάνουν προηγμένα βιοκαύσιμα και ηλεκτροκαύσιμα, αντιπροσωπεύουν σήμερα μόλις το 0,05% της κατανάλωσης καυσίμων αεριωθούμενων αεροσκαφών στην περιοχή, όμως αρκετές χώρες έχουν ζητήσει την επιβολή της αύξησης της χρήσης τους σε συλλογικό επίπεδο από την Ε.Ε.

Η κατασκευή μηχανών για τον αεροπορικό κλάδο είναι το κυριότερο και πιο επικερδές κομμάτι του ομίλου της Rolls-Royce και η ίδια εξάλλου έχει βάλει σαν στόχο να κάνει, έως το 2023, όλες τις μηχανές εμπορικών αεροσκαφών που κατασκευάζει να είναι 100% συμβατές με τη χρήση SAF, που παράγουν έως και 70% λιγότερους ρύπους άνθρακα σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green