Τη διακοπή των επενδύσεων της σε project πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) προκειμένου να ευθυγραμμίσει τη στρατηγική της με τους στόχους που έχουν τεθεί από τη Συνθήκη του Παρισιού για το Κλίμα, αναφορικά με τα επίπεδα των ρύπων.

«Δεν θα επενδύουμε πλέον σε project πετρελαίου και φυσικού αερίου» δήλωσε χαρακτηριστικά, μετά το πέρας του συμβούλιου που ενέκρινε την απόφαση, ο διευθύνων σύμβουλος της EBRD Χάρι Μπόιντ-Κάρμπεντερ. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν η απόφαση αφορά τόσο νέες όσο και υπάρχουσες επενδύσεις, αλλά και από πότε ακριβώς θα τεθεί σε εφαρμογή.

Εξάλλου, όπως εξήγησε, η EBRD θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί επιλεγμένα έργα σε σχετικούς κλάδους (κάτι που μπορεί να αφορά από τον κλάδο των μεταφορών, έως τον κλάδο της διύλισης), υπό την προϋπόθεση ωστόσο πως τα project αυτά θα είναι συμβατά με τους στόχους της Συνθήκης του Παρισιού.

Η σημερινή απόφαση έρχεται σε συνέχεια της δέσμευσης της Τράπεζας πέρυσι να αυξήσει συνολικά τις επενδύσεις της σε πράσινες δραστηριότητες και έργα πάνω από το 50% μέχρι το 2025.

«Το να κρατήσουμε την αύξηση του μέσου όρου της παγκόσμιας θερμοκρασίας αρκετά κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου συνιστά παγκόσμια απαίτηση για την προστασία του πλανήτη μας και την προστασία των ίδιων μας των εαυτών από τους παράγοντες κινδύνου της κλιματικής αλλαγής» σχολίασε, από την πλευρά της, η πρόεδρος της Τράπεζας, Οντίλ Ρενό-Μπασό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική κρίση: Η ευρωπαϊκή εμπορία άνθρακα πιάνει λιγότερο από το 25% των εκπομπών των αεροπορικών εταιρειών
Green |

Πώς το σύστημα δικαιωμάτων άνθρακα πλήττει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που απαλλάσσονται από τέλη και τα δωρεάν δικαιώματα που δίνονται στους αερομεταφορείς, μεγάλο μέρος των πτήσεων δεν καλύπτεται από το σύστημα