Η Alfa Laval και η Wallenius ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία. την  AlfaWall Oceanbird – η οποία θα παρέχει καινοτόμες λύσεις πρόωσης για φορτηγά και άλλους τύπους πλοίων, αξιοποιώντας τον άνεμο, με την χρήση ενός συστήματος πτερυγίων, που και το ύψος τους αυξάνεται και μπορούν να στρέφονται γυρω από τον άξονα τους ανάλογα με την φορά του ανέμου.

Στόχος της συμφωνίας είναι να υπάρχει το πρώτο σύστημα Oceanbird σε πλοίο εντός πέντε ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) έχει στοχεύσει στη μείωση κατά 50% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από  τα πλοία έως το 2050. Για να υποστηρίξουν τη μετάβαση προς πιο βιώσιμη ναυτιλία, η Alfa Laval με τον Όμιλο Wallenius δημιουργούν την  AlfaWall Oceanbir, η οποία θα αναπτύξει τεχνολογίες πρόωσης με την αξιοποίηση του ανέμου  που θα ισχύουν για κάθε τύπο σκάφους.

Η πρώτη εγκατάσταση θα τοποθετηθεί σε ένα πλοίο μεταφορικής ικανότητας  7.000 αυτοκινήτων και με μέση ταχύτητα 10 κόμβων θα μειώσει τις εκπομπές έως και 90% σε σύγκριση με τα σημερινά πιο ενεργειακά αποδοτικά σκάφη.

Η νέα εταιρεία φιλοδοξεί να επεκτείνει την τεχνολογία σε κρουαζιερόπλοια και άλλα πλοία με βάση τη ζήτηση της αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά