Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, που αφορά την κατασκευή δίδυμων φραγμάτων των ποταμών Σεμπριωνιώτη και Ντεριανού. Το συγκεκριμένο έργο έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης ως έργο Εθνικής σημασίας, κάτι που σημαίνει ότι είναι έργο προτεραιότητας για το οποίο επιταχύνονται οι απαραίτητες διαδικασίες. Το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Κεφαλογιάννης «η άμεση υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η χώρα αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη». Αναφερόμενος στις διαδικασίες για την κατασκευή των δίδυμων φραγμάτων ανέφερε ότι έχουν οριστεί οικονομικός, τεχνικός και νομικός σύμβουλος, ώστε να ωριμάσουν οι απαραίτητες μελέτες και τον επόμενο χρόνο να ξεκινήσει η διαδικασία της πρώτης φάσης του ΣΔΙΤ, ώστε σε ορίζοντα τριετίας να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Την ικανοποίησή της για τις εξελίξεις στην κατασκευή των δίδυμων φραγμάτων, αναφέρθηκε η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συμμετείχε στην σύσκεψη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι συντονισμένες προσπάθειες όλων, της Περιφέρειας, της κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης έφεραν αποτέλεσμα, γιατί μπαίνει στην τελική φάση της υλοποίησης το έργο των φραγμάτων». Σύμφωνα με την ίδια, το συγκεκριμένο έργο θα δώσει οριστικά τη λύση στην άρδευση της περιοχής, θα λειτουργήσει ως αντιπλημμυρικό έργο με προοπτική πεντηκονταετίας, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή έκανε λόγο και ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης που, επίσης, συμμετείχε στην σύσκεψη. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο συγκεκριμένο έργο, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης που, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «είναι απαραίτητος για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης».

Στη σπουδαιότητα του έργου των δίδυμων φραγμάτων αναφέρθηκαν, ακόμα, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής και ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Στη σύσκεψη, υπό τον κ. Κεφαλογιάννη, συζητήθηκαν, επίσης, το θέμα της ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στα Χανιά, διαδικασία που όπως εξήγησε ο υφυπουργός Υποδομών θα εξελιχθεί μέσω ΣΔΙΤ και αφορά εκτός από το νέο δικαστικό μέγαρο Χανίων, τον εκσυγχρονισμό του δικαστικού μεγάρου Ρεθύμνου και την κατασκευή νέου δικαστικού μεγάρου στο Ηράκλειο.

Για τα Χανιά, η πρόταση αφορά την κατασκευή του νέου δικαστικού μεγάρου σε χώρο του πρώην ψυχιατρείου. Συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν τις λιμενικές υποδομές στα λιμάνια Σούδας και Σφακίων.

Όπως τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης, «το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Υποδομών σε αγαστή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού θα προχωρήσει άμεσο όλα τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης. Θυμίζω ότι πριν από ένα μήνα ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υποδομών παρουσίασαν το χρονοδιάγραμμα για τον νέο Βόρειο Οδικό ‘Αξονα Κρήτης, και μπορώ να πω ότι σύντομα όλα αυτά τα έργα που ήταν όνειρο δεκαετιών θα γίνουν πράξη».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στα Χανιά ο κ. Κεφαλογιάννης βρέθηκε και στα υπό εκτέλεση έργα για την τελική διαμόρφωση του κόμβου Μουρνιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές