Τη δημιουργία online hub για όλα τα θύματα των κυβερνοεπιθέσεων ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση με στόχο όλες οι εταιρείες και όχι μόνο που δέχονται επίθεση από χάκερς που απαιτούν λύτρα, να μπορούν να συντονιστούν και να αναζητήσουν άμεσα τη βοήθεια που χρειάζονται.

Το website, υπό τη διεύθυνση www.StopRansomware.gov, είναι μια πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας με στόχο τα θύματα να μην χρειάζεται να χάνουν χρόνο αναζητώντας πληροφορίες από πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες, αλλά να έχουν την πλέον υπεύθυνη και αποτελεσματική ενημέρωση. Άλλωστε, οι πληροφορίες που θα υπάρχουν θα είναι αποτέλεσμα συλλογής στοιχείων από όλες τις κρατικές υπηρεσίες της χώρας.

Τους τελευταίους μήνες και ειδικά μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Colonial Pipeline που προκάλεσε αναταραχή στην τροφοδοσία καυσίμων όλη της χώρας, το ζήτημα της ενίσχυσης της θωράκισης της χώρας και της επιχειρηματικής σκηνής έναντι των κυβερνοεπιθέσεων έχει αναβαθμιστεί. Είχε τεθεί δε, και στη συνάντηση μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Γενεύη.

Υπολογίζεται πως περίπου 350 εκατ. δολάρια καταβλήθηκαν για λύτρα για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων, μέσα στο 2020, με τον αριθμό των επιθέσεων να καταγράφει άνοδο κατά 300% μέσα σε ένα χρόνο. Έκτοτε η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και η φετινή χρονιά αναμένεται να καταγράψει νέο ρεκόρ επιθέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος