Με κέρδη έκλεισε η Wall Street σήμερα Τετάρτη διευρύνοντας τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες από δύο μεγάλες εταιρείες που συμμετέχουν στο Dow Jones, Coca -Cola και Johnson -Johnson ενδυνάμωσαν τη θετική ψυχολογία των επενδυτών.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αυξήθηκε κατά 286 μονάδες, ή 0,8%, και έκλεισε στις 34.798 . Ο δείκτης  S&P 500 κέρδισε 0,8% και έκλεισε στις 4.358,69. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  ανέβηκε 0,9% και έκλεισε στις 14.631,95 μονάδες, παρόλο που η τιμή της μετοχής της Netflix σημείωσε πτώση 4%, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών προβλέψεων για τους συνδρομητές της το τρίτο τρίμηνο.

 Η αγορά ομολόγων, συγκεκριμένα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, οδηγεί τη χρηματιστηριακή αγορά. Την Τετάρτη, η απόδοση του αυξήθηκε 8 μονάδες βάσης και ανήλθε στο 1,29% . Η απόδοση έπεσε σε νέα χαμηλά επίπεδα πενταμήνου τη Δευτέρα, για να σταθεροποιηθεί την Τρίτη. Η πτώση στην απόδοση δημιουργεί εκνευρισμό στους επενδυτές των χρηματιστηριακών αγορών, γιατί τους δίνει ένα σημάδι για πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξςη Δέλτα ή ενός πιθανού λάθους της FED. 

 Η τιμή της μετοχής της Carnival σημείωσε αύξηση 9% και της  Las Vegas Sands  3,5%.

Οι μετοχές του κλάδου ενέργειας κινήθηκαν ανοδικά, καθώς ανακάμπτει η τιμή του πετρελαίου

Η επίδοση της Coca-Cola, έδωσε ενίσχυσε το θετικό  κλίμα της αγοράς, καθώς ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα που ξεπέρασαν τα επίπεδα πριν από την πανδημία του 2019 και αύξησαν τις προβλέψεις του ομίλου για ολόκληρο το έτος. Οι μετοχές της Coca-Cola κέρδισαν περισσότερο από 1%.  Η Moderna εντάχθηκε στο S&P 500 και η μετοχή της σημείωσε άνοδο της τάξης του 4% . Η μετοχήτης Verizon σημείωσε άνοδο σχεδόν 1% μετά την ανακοίνωση καλύτερων από τις προβλέψεις εσόδωνκαι  αύξησης των συνδρομητών.

Περίπου το 85% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρτι στιγμής οικονομικά αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις, σύμφωνα με το FactSet. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street