H Amazon το ανέβασε, η Amazon το κατέβασε. Μιλάμε για την κίνηση… γιο-γιο του bitcoin που χθες εκτοξεύτηκε πάνω από τα 40.000 δολάρια και σήμερα έπεσε έως και στα επίπεδα των 36.000 δολαρίων, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός διέψευσε την πιθανότητα να υιοθετήσει το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής στην πλατφόρμα του.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι τιμές του bitcoin και ευρύτερα των crypto κατακρημνίζονται, παρουσιάζοντας εξαιρετική αστάθεια. Αρκεί να θυμηθούμε πως την άνοιξη το Bitcoin είχε αγγίξει την ιλιγγιώδης τιμή των 65.000 δολαρίων και μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες είχε απωλέσει πάνω από το 50% του κέρδους αυτού.

Αναλόγως τώρα, βρέθηκε μέσα σε μία εβδομάδα και κυρίως μέσα σε δύο μέρες να έχει εκτοξευτεί και πάλι στα 40.545 δολάρια, μετά την υποχώρηση του κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30.000 δολαρίων στον απόηχο του sell-off στα διεθνή χρηματιστήρια, την περασμένη Δευτέρα. Έτσι, η νέα σημερινή βουτιά του κατά τουλάχιστον 7% δεν θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να σοκάρει τους συνηθισμένους σε… μεγάλες συγκινήσεις και διακυμάνσεις παίχτες των crypto. Ήδη αυτή την ώρα η πτωτική του πορεία έχει ανακοπεί, με την τιμή του να έχει σταθεροποιηθεί λίγο πάνω από τα 37.600 δολάρια.

Πραγματικά, αναλυτές του κλάδου επισημαίνουν ότι οι διακυμάνσεις στο bitcoin εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πολλαπλό κύμα διόρθωσης μετά το υψηλό ρεκόρ του Απριλίου. Oi περισσότεροι εκτιμούν πως το πλαίσιο των κινήσεων του θα περιοριστεί κυρίως μεταξύ των 30 και 40 χιλιάδων δολαρίων και δη, προς το άνω άκρο της διακύμανσης αυτής. Ωστόσο δεν λείπουν και οι… ταύροι, όπως ο Μάικλ Λι της επενδυτικής Michael Lee Strategy, ο οποίος σε συνέντευξη του στο Fox Business επέμεινε πως «οι καλύτερες μέρες του bitcoin βρίσκονται σίγουρα μπροστά μας

Πάντως, μην ξεχνάμε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές αυτή την εβδομάδα, κάτι που προφανώς αφορά και τα κρυπτονομίσματα, έχει να κάνει με τη διήμερη συνεδρίαση του συμβουλίου της Federal Reserve, που ολοκληρώνεται αύριο.

Αν και η αγορά δεν αναμένει κάποια αλλαγή στην πολιτική της Τράπεζας, περιμένει με αυξημένο ενδιαφέρον τη φρασεολογία που θα υιοθετήσει το συμβούλιο σε σχέση με την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας σε ένα διάστημα που η αναζωπύρωση της πανδημίας έχει πυροδοτήσει βάσιμους φόβους πως η ανάκαμψη των ΗΠΑ και όχι μόνο θα επιβραδυνθεί, σε σημείο μάλιστα που να αντισταθμίζει το ρίσκο από τις αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News