Επιπλέον χρηματοδότηση 205 εκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ άλλων από τη Google, εξασφάλισε η Neuralink, η εταιρεία του Ίλον Μασκ που αναπτύσσει εμφυτεύματα για απευθείας επικοινωνία του εγκεφάλου με μηχανές.

Οι ασύρματες συσκευές που οραματίζεται η εταιρεία θα εμφυτεύονται μόνιμα κάτω από το κρανίο για την αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων όπως η άνοια και οι βλάβες της σπονδυλικής στήλης, καθώς και για την απευθείας σύνδεση της ανθρωπότητας με την τεχνητή νοημοσύνη.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία παρουσίασε βίντεο στο οποίο ένας μακάκος με κυκλώματα εμφυτευμένα στις δύο πλευρές του κεφαλιού έπαιζε το παιχνίδι Mind Pong με τη δύναμη της σκέψης.

«Το πρώτο προϊόν της Neuralink θα επιτρέπει σε ασθενείς με παράλυση να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο με το μυαλό τους πιο γρήγορα από ό,τι κάποιος που γράφει με τα δάχτυλα» έγραψε ο Μασκ στο Twitter τον Ιούνιο. «Η συσκευή εμφυτεύεται στο ίδιο επίπεδο με το κρανίο και φορτίζεται ασύρματα, οπότε δείχνεις και νοιώθεις απολύτως φυσιολογικά» υποστήριξε.

Μέχρι στιγμής πάντως το σύστημα απαιτεί καλώδια και ανεξάρτητοι ειδικοί εκφράζουν επιφυλάξεις για το εάν η τεχνολογία της Neuralink πλεονεκτεί σε σχέση με άλλα πειραματικά συστήματα που δοκιμάζονται σε όλο τον κόσμο. Σε όλες αυτές τις εφαρμογές, αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης μαθαίνουν σταδιακά να αντιστοιχίζουν τα μοτίβα της εγκεφαλικής δραστηριότητας με τις προθέσεις του χρήστη.

Εκτός από την Google, στην Neuralink επένδυσαν στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης η επενδυτική εταιρεία του Ντουμπάι Vy Capital, η Valor Equity Partners, η Craft Ventures και το Founders Fund.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία