Επένδυση ύψους 2,7  δισ. ευρώ της εταιρείας CVC Capital Partners εγκρίθηκε κατά τη γενική συνέλευση της La Liga, με αντάλλαγμα την παραχώρηση του 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα επόμενα 50 χρόνια.

Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από 38 εκ των 42 συλλόγων των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, ενώ καταψηφίστηκε από 4 (3 από την πρώτη κατηγορία και 1 από τη δεύτερη).

Μεταξύ των διαφωνούντων είναι πιθανό να κατατάσσονται οι ομάδες Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, οι οποίες είχαν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή τους.

Κατά την τροποποιημένη συμφωνία, όσες ομάδες διαφώνησαν, δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα χρήματα που επενδύει η CVC Capital Partners, ενώ δεν διαθέτουν καμία τωρινή ή μελλοντική υποχρέωση απέναντι στο επενδυτικό fund. Ωστόσο, τους παρέχεται η δυνατότητα να εισέλθουν στη συμφωνία, σε περίπτωση που αλλάξουν γνώμη, εντός των επόμενων τριών ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι