Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) απέρριψε την προτεινόμενη συμφωνία ύψους 2,7 δισ. ευρώ ανάμεσα στη La Liga και την επενδυτική εταιρεία CVC, τονίζοντας ότι το “deal” «αυξάνει την ανισότητα» και πως μπορεί να επηρεάσει το μέλλον της διοργάνωσης. Την περασμένη εβδομάδα η ισπανική ποδοσφαιρική λίγκα είχε ανακοινώσει ότι η CVC θα «ρίξει» 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ στη La Liga με αντάλλαγμα το 10% των εσόδων του πρωταθλήματος και ένα μερίδιο 10% στις περισσότερες από τις δραστηριότητές της, ενώ το 90% από αυτή την οικονομική «ένεση» θα πάει στους συλλόγους. Η La Liga τόνισε ότι η εν λόγω συμφωνία θα δυναμώσει τους συλλόγους της και πως θα τους δώσει κεφάλαια για να τα δαπανήσουν σε νέες εγκαταστάσεις και σε πρότζεκτ εκσυγχρονισμού, ενώ θα αυξήσει τα χρήματα που θα μπορούν να καταβάλουν σε αποδοχές των παικτών.

«Η RFEF, γνωρίζοντας τις διάφορες καταγγελίες και σχόλια που έκαναν διάφοροι σύλλογοι της Α΄ και της Β΄ κατηγορίας, έχει γνωστοποιήσει τη σταθερή αντίθεσή της σε αυτή τη συμφωνία» αναφέρει η ισπανική ομοσπονδία σε σημερινή ανακοίνωσή της, η οποία προκάλεσε την οργή του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς. «Το πιο σημαντικό σημείο είναι ότι η συμφωνία αυξάνει την ανισότητα και καθιστά αδύνατη μια λογική εξέλιξη του φορμάτ της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στην Ισπανία» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η RFEF.

Από την πλευρά του, ο Τεμπάς άφησε μέσω Twitter να εννοηθεί ότι η RFEF δεν έχει μελετήσει επαρκώς την προτεινόμενη συμφωνία με τη CVC και υπογράμμισε πως η ομοσπονδία έσπευσε να κατακρίνει τη La Liga, μολονότι παραμένει σιωπηλή όσον αφορά την προοπτική της (αποσχιστικής) European Super League.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Τεμπάς και του επικεφαλής της CVC, Χαβιέρ ντε Χάιμε Γκουιχάρο, για τη συμφωνία. Επίσης, κατά της συμφωνίας τάχθηκε η Μπαρτσελόνα, με τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Λαπόρτα, να δηλώνει ότι η συμφωνία είναι σαν να «υποθηκεύονται τα δικαιώματα του συλλόγου για τον επόμενο μισό αιώνα». Ο Λαπόρτα είπε επίσης ότι θα απέρριπτε τη συμφωνία, ακόμη κι αν αυτή θα βοηθούσε στην ανακούφιση των οικονομικών προβλημάτων των Καταλανών και τους επέτρεπε να υπογράψουν εκ νέου τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αποχώρησε από την «Μπάρτσα» για να ενταχθεί στο δυναμικό της Παρί Σεν Ζερμέν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport