
Η μελέτη των S&P Global Market Intelligence και Immuta δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα καταγράφοντας πώς πολλοί μεγάλοι οργανισμοί δυσκολεύονται στη διαχείριση και χρήση των δεδομένων τους.
Η έρευνα που διενεργήθηκε από την 451 Research αποκαλύπτει ότι το 55% όσων απάντησαν είπε ότι τα δεδομένα που λαμβάνουν για ανάλυση είναι συχνά ξεπερασμένα, όταν τελικά φτάνουν στα χέρια τους. Η 451 Research ήρθε σε επαφή με 525 επικεφαλής διαχείρισης δεδομένων σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία. Όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα εργάζονται σε οργανισμούς με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους.
Στην έρευνα καταγράφεται επίσης το μεγάλο ζητούμενο για τις επιχειρήσεις: πώς να ισορροπούν την ανάγκη να επεξεργάζονται με εποικοδομητικό τρόπο τα δεδομένα και συγχρόνως να διατηρούν την ιδιωτικότητα και την ασφάλειά τους. Το 84% απαντά ότι η ιδιωτικότητα των δεδομένων και οι απαιτήσεις ασφαλείας θα μπορούσαν να περιορίσουν την πρόσβαση στα δεδομένα.
Σχεδόν το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν ότι δεν διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό ή ότι δεν διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες για τη διαχείριση της θέσης τους. Σχεδόν το 30% εντοπίζουν στην έλλειψη αυτοματισμού ένα ακόμη πρόβλημα.
Τουλάχιστον το 90% όσων απάντησαν στην έρευνα είπαν ότι η ποιότητα των δεδομένων και η εμπιστοσύνη γίνονται όλο και πιο σημαντικά σε σχέση με τον όγκο ή την ποσότητα, επιπλέον, τονίζουν ότι ο ρόλος του chief data officer γίνεται συνεχώς πιο σημαντικός εντός των οργανισμών. Η πλειοψηφία απάντησε ότι σαν υπεύθυνοι δεδομένων έχουν άμεση πρόσβαση στον CEO της εταιρείας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο της έρευνας όπου αναφέρεται ότι το 60% των ερωτηθέντων είπαν ότι οι οργανισμοί τους διαθέτουν υπεύθυνο δεδομένων ενώ το 40% δεν διέθετε. Το συγκεκριμένο στοιχείο είναι αντιπροσωπευτικό και του μεγέθους των οργανισμών: οι μεγαλύτεροι οργανισμοί συνήθως είναι αυτοί που διαθέτουν chief data officer.
Όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα ZDNet η Πέιτζ Μπάρτλεϊ, επικεφαλής αναλύτρια στην 451 Research: «Τα ευρήματα είναι ξεκάθαρα, καθώς οι ροές εργασιών των δεδομένων και η επεξεργασία τους γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα – και καθώς οι απαιτήσεις των οργανισμών για δεδομένα μεγαλώνουν – υπάρχουν σαφή σημεία τριβής στην αλυσίδα εφοδιασμού δεδομένων».
Η εξάρτηση από το cloud επίσης φαίνεται μέσα από τα ευρήματα της έρευνας, σύμφωνα με την οποία το 76% δούλεψε σε οργανισμούς όπου χρησιμοποιούσαν το υπολογιστικό νέφος πολύ συχνά για αποθήκευση και διαμοιρασμό δεδομένων κατά τους τελευταίους 24 μήνες. Για εκείνους που ακόμη δεν εμπιστεύονται το cloud, το 43% λέει ότι αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας, το 40% για λόγους συμμόρφωσης και το 35% για λόγους ιδιωτικότητας.
Συνολικά, το 65% των ερωτηθέντων λέει ότι τα δεδομένα έχουν γίνει περισσότερο σημαντικά για τη δουλειά τους σε σχέση με το τι ίσχυε μόλις 24 μήνες πριν. Το 71% απαντά ότι αυξάνεται σταθερά ο αριθμός όσων χρησιμοποιούν data εντός των οργανισμών τους, ενώ ένα 73% συμπληρώνει ότι θα υπάρξει αύξηση στην «κατανάλωση» δεδομένων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, είτε από ανθρώπους είτε από μηχανές.


Latest News

Καταφύγιο... στην Ινδία αναζητά η Apple - Τι σχεδιάζει για τα iPhone
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την Apple

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Πόσο κοστίζουν τα «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» στο ChatGPT
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Όλτμαν, εξήγησε ότι η φράση «η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτα» δεν ισχύει ακριβώς στην περίπτωση του ChatGPT.

Πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων σε Meta και Apple από την ΕΕ
Τα πρόστιμα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εντάσεις με τον Τραμπ, ο οποίος έχει απειλήσει με δασμούς χώρες που τιμωρούν τις αμερικανικές εταιρείες

Οι ψηφιακοί κίνδυνοι της AI για τη δημιουργία action figures και χαρακτήρων Ghibli
Οι εικόνες αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω εκπαίδευση των μοντέλων AI ή ακόμα και να συμπεριληφθούν σε δημόσια datasets

SAP: Άνοδος 58% στα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας
Η μετοχή του γίγαντα λογισμικού SAP σημειώνει άνοδο 9,3% μετά την αύξηση των κερδών πρώτου τριμήνου

To όραμα του Βαρδή Βαρδινογιάννη - Γιατί επενδύει στο ελληνικό eGaming
Παρά την ισχυρή οικογενειακή παράδοση, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ο νεότερος επενδύει σε eGaming και κυβερνοσφάλεια - Το ελληνικό όραμα και η συμμετοχή της ALTER EGO VENTURES

Γιατί η Samsung επιδιώκει τεχνολογική συμμαχία με κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη μετατόπιση του επιχειρηματικού στόχου της Samsung από ακόλουθο σε πρωτοπόρο

Η Silicon Valley θέλει να δημιουργήσει ρομποτικό στρατό για τους «καλούς τύπους» με σύμμαχο την ΑΙ
H Silicon Valley έχει κάνει σημαντική στροφή προς την άμυνα τα τελευταία χρόνια με επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων

Τι περιμένουν οι επενδυτές απο τον Ιλον Μασκ ;
Απαντήσεις για την πτώση των πωλήσεων αλλά και για την παραγωγή ενός φθηνότερου μοντέλου της Tesla αναμένουν οι επενδυτές