Η πόλη της Κέρκυρας είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για ένα city break ευεξίας. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από την τελευταία έρευνα της Radical Storage, η οποία κατατάσσει τις πόλεις με βάση 11 παράγοντες από τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση, έως τον αριθμό των εστιατορίων 4* ανά τετραγωνικό μίλι και τους διαθέσιμους χώρους πρασίνου.
Η ανάλυση διαπίστωσε ότι η ελληνική πόλη της Κέρκυρας είναι ο πιο «αγχολυτικό» προορισμός για απόδραση, με 78,9% στην ανάλυση ευεξίας. Με θετικές βαθμολογίες που προέρχονται από την ελάχιστη ρύπανση φωτός, ήχου και ατμόσφαιρας που καταγράφεται στην πόλη, καθώς και τους εύκολους χρόνους μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο του νησιού.
Στη δεύτερη θέση στην ανάλυση της Radical Storage, βρίσκεται η πορτογαλική πόλη Funchal, στο νησί Madeira. Τα χαμηλά επίπεδα πυκνότητας της πόλης, ο θόρυβος και η ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και το ανταγωνιστικό κόστος των γευμάτων οδήγησε την πόλη σε υψηλή θέση με βαθμολογία 71,2%.
Ολοκληρώνοντας τις πέντε κορυφαίες πόλεις για διαλείμματα ευεξίας είναι: το Ζαντάρ, το Ντουμπρόβνικ και το Σάλτσμπουργκ.
Οι δύο παράκτιες πόλεις της Δαλματίας, το Ζαντάρ και το Ντουμπρόβνικ σημείωσαν πιο θετικά αποτελέσματα για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ηχορύπανση, με υψηλή πυκνότητα τεσσάρων εστιατορίων μέσα στην πόλη, με 68,3% και 67,6% αντίστοιχα.
Στην πρώτη πεντάδα περιλαμβάνεται επίσης, η αυστριακή πόλη Σάλτσμπουργκ που σημείωσε 67,3%, με καλά αποτελέσματα όσον αφορά τη φωτορύπανση και τους χρόνους διέλευσης από και προς το αεροδρόμιο.
Στο top 10 και η Ρόδος
Στην λίστα στην 10η θέση ξεχωρίζει και η Ρόδος με βαθμολογία 60,8%. Μαζί με το Ντουμπάι έχει τους περισσότερους δημόσιους χώρους ανά τετραγωνικό μίλι.
Επίσης η Ρόδος και το Φάρο είναι οι λιγότερο πυκνοκατοικημένοι προορισμοί ευεξίας.
Οι όχι και τόσο χαλαρωτικοί προορισμοί για διακοπές στην πόλη
Στο άλλο άκρο των ευρημάτων της Radical Storage, το Λονδίνο βρέθηκε ότι είναι η χειρότερη πόλη για ένα διάλειμμα χωρίς άγχος, με υψηλά επίπεδα φωτορύπανσης και έλλειψη εστιατορίων 4 αστέρων ανά τετραγωνικό μίλι.
Η δεύτερη χειρότερη πόλη για ένα «διάλειμμα ευεξίας» είναι η Μόσχα, σημειώνοντας μόλις 31,0% στην ανάλυση.
Οι βασικοί τομείς που επηρέασαν τη βαθμολογία της Μόσχας ήταν τα υψηλά επίπεδα φωτορύπανσης, οι μεγάλοι χρόνοι διέλευσης μεταξύ του αεροδρομίου και της πόλης και λίγα σπα, αξιοθέατα και εστιατόρια 4+ αστέρων ανά τετραγωνικό μίλι.
Οι πέντε τελευταίες πόλεις στην ανάλυση για τους προορισμούς διακοπών ευεξίας είναι η Κωνσταντινούπολη, η Ρώμη και η Νέα Υόρκη.
Η Κωνσταντινούπολη και η Ρώμη κατέλαβαν κακή θέση στην ανάλυση λόγω των υψηλών επιπέδων θορύβου και φωτορύπανσης, καθώς και της πυκνότητας των ιαματικών λουτρών 4+ αστέρων, των απόψεων και των εστιατορίων ανά τετραγωνικό μίλι.
Σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης ο Giacomo Piva , CMO και συνιδρυτής της Radical Storage αναφέρει:
« Για πολλούς ταξιδιώτες και παραθεριστές, η ευκαιρία να επισκεφτούν μια νέα πόλη και προορισμό είναι επίσης μια ευκαιρία για χαλάρωση, με αυτό κατά νου θέλαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν τους καλύτερους προορισμούς για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα και όπου μπορούν να απολαύσουν τα αξιοθέατα της ζωής στην πόλη αλλά και χαλάρωση ».
« Όπως δείχνει η μελέτη μας, πολλοί από τους πιο χαλαρωτικούς προορισμούς είναι ελάχιστα κατοικημένοι, αλλά όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, μια πληθώρα από αξιοθέατα και χαλαρωτικά σημεία για να απολαύσουν οι τουρίστες, καθώς και μια σειρά υψηλού ποσοστού εστιατορίων κορυφαίας ποιότητας. ”
« Στο άλλο άκρο της μελέτης μας, αποκαλύπτει ότι το Λονδίνο ήρθε τελευταίο. Παρά το γεγονός ότι το Λονδίνο διαθέτει τεράστιο αριθμό εστιατορίων, το ποσοστό που έχει βαθμολογηθεί με 4 αστέρια και άνω από τους θαμώνες υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα για να βελτιωθεί η βιομηχανία της φιλοξενίας, με την πυκνοκατοικημένη πόλη να υποφέρει επίσης από υψηλή ηχορύπανση και φωτορύπανση ».
« Με πολλούς ταξιδιώτες να είναι κάπως ανήσυχοι καθώς τα ταξίδια ανοίγουν ξανά, ελπίζουμε ότι η εύρεση χαλαρών και καλά οργανωμένων διακοπών στην πόλη μπορεί να φέρει πίσω μια αίσθηση κανονικότητας, διευκολύνοντας τους ανθρώπους να εξερευνήσουν νέους προορισμούς και πολιτισμούς ».
Latest News
Ποια μεγάλα ξενοδοχεία παίρνουν τα… βουνά – Πού σχεδιάζουν νέες επενδύσεις
Η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών «υποχρεώνει» τις αλυσίδες ξενοδοχείων να αναζητήσουν σε νέες περιοχές ευκαιρίες για δημιουργία νέων μονάδων – Η περίπτωση της Λάμψα και της Marriott
Από τη Μεγάλη Βρετανία στα ορεινά θέρετρα και τα spa - Το πλάνο του ομίλου Λάμψα
Ήδη ο όμιλος Λάμψα «τρέχει» επενδυτικά προγράμματα για ξενοδοχεία σε ορεινούς προορισμούς - Το πλάνο για τη Μεγάλη Βρετανία
«Απογειώθηκαν» τα ελληνικά αεροδρόμια το 11μηνο - Έχασε έδαφος η Μύκονος [πίνακας]
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Fraport για την επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας
Τα Aria Hotels παρουσιάζουν το Ventus di Milo στη Μήλο
Τα Aria Hotels συνεχίζουν να καινοτομούν και να επενδύουν στον τομέα της βιώσιμης φιλοξενίας και ανάπτυξης
Το «mega στόρι» της επόμενης δεκαετίας στον τουρισμό μυρίζει... κάρι
Μέχρι το 2034, οι δαπάνες των Ινδών ταξιδιωτών για ταξίδια εκτός συνόρων προβλέπεται να υπερδιπλασιαστούν στα 76,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Όμιλος Λάμψα: Ανοίγει το 4ο ξενοδοχείο στην Αθήνα - Η ιστορία του ακινήτου από την εποχή της κατοχής
Ο όμιλος Λάμψα επένδυσε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ για να το «μεταμορφώσει» από χώρο κατοικιών σε ξενοδοχείο
Παράθυρο Κεφαλογιάννη για αλλαγές στο πλαίσιο των Airbnb
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιμέρους αλλαγές στο νομοσχέδιο που αφορά στις μισθώσεις τύπου Airbnb
Ερχονται «χρυσές» ημέρες στον τουρισμό - Η πρόβλεψη του WTO
Οι περισσότερες περιοχές σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη ξεπεράσει to 100% της τουριστικής ανάκαμψης, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού
Επένδυση ύψους 200 εκατ. προωθεί στο Καβούσι το Metaxa Hospitality Group
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ που εγκρίνει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «CAPE THOLOS»
Ο Μισέλ Ρουσό , νέος πρόεδρος ανώτατου εκτελεστικού συμβουλίου της Star Alliancεe
Ο Μισελ Ρουσσώ ηγείται της στρατηγικής κατεύθυνσης της Star Alliance, η οποία απαρτίζεται από 25 αεροπορικές εταιρείες - μέλη σε παγκόσμιο επίπεδο.