Το παγκόσμιο δίκτυο πολυτελών διακοπών Virtuoso, έδωσε και φέτος στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τους προορισμούς ανά τον κόσμο που προτιμούν οι πλούσιοι πελάτες της.

Σύμφωνα με την έρευνα, το έτος 2021 ξεκίνησε με υποσχέσεις και ανάπτυξη σε όλους τους ταξιδιωτικούς τομείς – περιηγήσεις, ξενοδοχεία και κρουαζιέρες, με το 45% των ερωτηθέντων να επιθυμούν να ταξιδέψουν εντός των επόμενων τριών μηνών. Η Καλιφόρνια οδηγεί ως ο κορυφαίος εθνικός προορισμός (ΗΠΑ), ενώ η Ιταλία κατατάσσεται στην πρώτη θέση για ταξίδια στο εξωτερικό.

Στη δεύτερη θέση είναι η Ελλάδα, και ακολουθούν η Γαλλία, η Ιαπωνία και η Ιρλανδία.

Την πρώτη δεκάδα στους προορισμούς που επιλέγουν οι πλούσιοι για τις διακοπές τους συμπληρώνουν η Αυστραλία, η Ισπανία, η Σκωτία, το Μεξικό και η Ισλανδία

Τα κυριότερα σημεία της έρευνας:

Ταξίδια κρουαζιέρας

  • Πριν από ένα χρόνο, μόνο το 26% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι θα έκανε κρουαζιέρα και μέχρι τον Ιούνιο του 2021 ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί στο 46%.
  • Οι κρατήσεις κρουαζιέρας αυξήθηκαν κατά 20% σε σύγκριση με το 2020.
  • Οι κρατήσεις κρουαζιέρας του 2022 ξεπερνούν αυτές του 2019.

Ταξίδι διακοπών

Περίπου το 41% ​​των ταξιδιωτών πολυτελείας στα δεδομένα του Virtuoso σχεδιάζουν να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών του 2021. Είτε έχουν κλείσει τα σχέδιά τους είτε περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν οι συνθήκες και θα κλείσουν αργότερα.

Βιώσιμα ταξίδια

Η πανδημία κάνει τους ανθρώπους να ταξιδεύουν πιο υπεύθυνα στο μέλλον. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες γνωρίζουν τη θέση και τον αντίκτυπό τους στον κόσμο, γεγονός που οδήγησε σε αυτό που ο Virtuoso ονομάζει «συνειδητή επιστροφή».

Το 82 τοις εκατό των ταξιδιωτών λένε ότι η πανδημία τους έχει κάνει να θέλουν να ταξιδέψουν πιο υπεύθυνα στο μέλλον

Κρατήσεις ξενοδοχείων

Οι κρατήσεις ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 122% σε σύγκριση με το 2020.

Οι κρατήσεις σε αστικά ξενοδοχεία αυξήθηκαν κατά 233% από τον Ιανουάριο του 2021, με το άνοιγμα των πόλεων και την επιστροφή των επισκεπτών

Το 71% των ταξιδιωτών προτιμά ένα γκουρμέ ταξίδι από ένα καταφύγιο ευεξίας-μια αλλαγή από το επίκεντρο το 2020 που ήταν τα ταξίδια για αυτο-φροντίδα.

Μελλοντικές προοπτικές: διεθνείς προορισμοί

Ο Virtuoso εξέτασε επίσης τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τους χρήστες του Wanderlist, τον δωρεάν διαδραστικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για όνειρα και προγραμματισμό ταξιδιών. Προβλέποντας τον επόμενο προορισμό για αγοραστές υψηλής αξίας, το Wanderlist συγκεντρώνει τους προορισμούς και τις εμπειρίες που περιμένουν περισσότερο οι ταξιδιώτες στο μέλλον (εκκρεμείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί.)

Κορυφαία 10 μέρη:

  1. Ιταλία
  2. Ελλάδα
  3. Γαλλία
  4. Ιαπωνία
  5. Ιρλανδία
  6. Αυστραλία
  7. Ισπανία
  8. Σκωτία
  9. Μεξικό
  10. Ισλανδία
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός