Το Υπουργείο Ναυτιλίας κάνει κάθε αναγκαία προσπάθεια προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οφειλές προς τους ακτοπλόους, οι οποίες ανέρχονται σύμφωνα με πηγές του υπουργείου στα 49 εκατ. ευρώ και όχι στα 60 εκατ. ευρώ, αναφέρουν στον ot.gr κύκλοι του Υπουργείου.
Ειδικότερα από τα 49 εκατ. ευρώ τα 37 εκατ. αφορούν μισθώματα αγόνων γραμμών και τα 12 εκατ. ευρώ υπόλοιπα από τις ενισχύσεις «covid».  Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο έχει συγκεντρώσει  11,2 εκατ. ευρώ για να διατεθούν στους ακτοπλόους εκ των οποίων τα 3,5 εκατ. ευρώ είναι μέρος της ενίσχυσης «cοvid» και τα 7,7 εκατ. ευρώ αφορούν μισθώματα για άγονες γραμμές. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι οι καθυστερήσεις παρουσιάζονται λόγω του ότι οι δαπάνες για τις άγονες γραμμές είναι μέρους του Προγράμματος δημοσίων Επενδύσεων και δεν βρίσκονται σε λογαριασμό του Υπουργείου όπως το στο παρελθόν.

Πάντως πηγές του Υπουργείου αναφέρουν ότι γίνεται ενέργειες ώστε τα χρήματα για την κάλυψη των αγόνων γραμμών και της ενίσχυσης της ακτοπλοΐας να εξευρεθούν από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) εκπροσωπώντας τον  ακτοπλοϊκό κλάδο απέστειλε  χθες στο Υπουργείο επιστολή διαβάστε σχετικά εδώ (ΣΕΕΝ – «Φέσι» 60 εκατ. ευρώ έβαλε το Υπουργείο Ναυτιλίας στους ακτοπλόους – Οικονομικός Ταχυδρόμος – ot.gr )  στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «με βάση τα δρομολόγια τα οποία έχουν εκτελεστεί υπάρχουν εκκρεμότητες, ακόμα και από το καλοκαίρι του 2020, ενώ το συνολικό ποσόν που οφείλεται στις Ακτοπλοϊκές Εταιρείες εκτιμάται ότι ξεπερνά τα € 60.000.000».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News