Τα φώτα της δημοσιότητας κατάφερε να προσελκύσει η Manchester United με τις μεταγραφές που διασφάλισε για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, με κυριότερη την έλευση του Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως στο μεταξύ η μαύρη τρύπα στα ταμεία της έχει διευρυνθεί.

Συγκεκριμένα, για το δωδεκάμηνο που συμπληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2021, τα ετήσια αποτελέσματα του βρετανικού συλλόγου έδειξαν πτώση των εσόδων και διεύρυνση των ζημιών, γεγονός που αποδίδεται στην πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα.

Τα έσοδα μειώθηκαν στα 494,1 εκατ. στερλίνες με αποτέλεσμα οι ζημιές της να εκτοξευτούν στα 92,2 εκατ. στερλίνες από 23,2 εκατ. το 2020. Μάλιστα, αντί λειτουργικού κέρδους ύψους 5,2 εκατ. στερλίνες κατέγραψε λειτουργικές ζημιές στα 36,8 εκατ. στερλίνες.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» απέδωσαν την εξέλιξη αυτή στην κάθετη πτώση των εσόδων από τα εισιτήρια, καθώς τα γήπεδα παρέμειναν υποχρεωτικά άδεια λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, ενώ η περιορισμένη κυκλοφορία του κοινού μείωσε δραστικά τις πωλήσεις και στα φυσικά καταστήματα της ομάδας, με κυριότερο το μέγκα-κατάστημα στο Ολντ Τράφορντ. Επίσης, καθώς η ομάδα δεν μπορούσε να συμμετάσχει, όπως συνήθως, σε καλοκαιρινή προωθητική τουρ και παιχνίδια σε όλο τον κόσμο, έχασε πολλά χρήματα από την απώλεια χορηγών.

Πάντως, η διοίκηση του συλλόγου εμφανίστηκε αισιόδοξη πως η νέα ποδοσφαιρική σεζόν θα φέρει επιστροφή στην κανονικότητα και άνοδο των εσόδων, με την ομάδα να ποντάρει και σε μεγαλύτερες επιτυχίες χάρη στα νέα της λαμπερά αποκτήματα, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Τζέιντον Σάντσο και τον Ράφαελ Βαράν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport