Το πρόσφατο διαζύγιο του μεγαλοεπενδυτή Τζον Πόλσον με τη σύζυγό του Τζένι έρχεται να προστεθεί στη λίστα των με τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών.

Ο χωρισμός του 65χρονου διαχειριστή hedge fund Τζον Πόλσον και της Τζένι ακολουθεί αυτόν του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς από τη Μελίντα και του Τζεφ Μπέζος, του πλουσιότερου ανθρώπου των ΗΠΑ, από τη Μακένζι.

Περίπου οι μισοί δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ έχουν χωρίσει, κάτι που οδηγεί το ποσοστό των διαζυγίων στους κύκλους τους κοντά σε αυτό του μέσου Αμερικανού.

Τζον – Τζένι Πόλσον

Ο Πόλσον, ο οποίος διαθέτει επενδύσεις και στην Ελλάδα, επικαλείται «αγεφύρωτες διαφορές» με την σύζυγό του, ενώ ήδη έχει αναθέσει τις διαδικασίες του διαζυγίου σε δικηγόρο της Νέας Υόρκης.

«Ο Τζον συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια του γάμου του. Επομένως, θα έχουμε ένα επικό, πανάκριβο διαζύγιο» δήλωσε ανώνυμη πηγή, μιλώντας για ένα από τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών στην ιστοσελίδα Page Six.

To Forbes εκτιμά ότι η περιουσία του ιδρυτή hedge fund φτάνει στα 4 δισ. δολάρια. Τα funds του Πόλσον διαχειρίζονταν έως και 36 δισ. δολάρια στο peak τους, αξία που συρρικνώθηκε στα 6 δισ. δολάρια μέχρι το 2018.

Ο Τζον Πόλσον γνώρισε τη σύζυγό του όταν την προσέλαβε ως βοηθό και παντρεύτηκαν το 2000. Οι Πόλσον έχουν ένα ράντσο στο Άσπεν και ένα ακίνητο στο Χάμπτονς που απέκτησαν αντί 41 εκατ. δολαρίων το 2008.

Μελίντα – Μπιλ Γκέιτς

Το διαζύγιο της Μελίντα και του Μπιλ Γκέιτς οριστικοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου εφέτος.

Από τον περασμένο Μάιο, όταν ανακοινώθηκε ότι χωρίζουν ο Γκέιτς έχει μεταφέρει συνολικά περίπου έξι δισ. δολάρια στη Μελίντα, καθώς το ζευγάρι βρίσκεται στη διαδικασία της μοιρασιάς της τεράστιας περιουσίας τους.

Η Cascade Investment, το επενδυτικό «όχημα» του Μπιλ Γκέιτς, μετέφερε στη Μελίντα 3,3 εκατ. μετοχές της AutoNation, αξίας 387 εκατ. δολαρίων, καθώς και 9,5 εκατ. μετοχές της Canadian National Railway, αξίας άνω του ενός δισ. δολαρίων, ενώ ο συνιδρυτής της Microsoft τής μετέφερε, πάντα μέσω του επενδυτικού του οχήματος, άλλες 2,8 εκατ. μετοχές της Deere & Co. αξίας ενός δισ. δολαρίων.

Τζεφ Μπέζος – Μακένζι Σκοτ

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος και η επί 25 χρόνια σύζυγός του Μακένζι Σκοτ ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους πριν από δύο χρόνια, το 2019. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα δαπανηρό διαζύγιο που έκανε τη Σκοτ την 3η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Μάλιστα πήρε το 75% των μετοχών της Amazon παρά το γεγονός ότι κατείχε 20 εκατομμύρια των οποίων η τιμή τους άγγιζε τα 30 εκατ. δολάρια. Την ίδια ώρα ο Τζεφ Μπέζος διατήρησε όλες τις μετοχές της Washington Post που αγόρασε το 2013 όπως και τις μετοχές της διαστημικής του εταιρείας Blue Origin.

Τζάστιν – Ίλον Μασκ

Το αφεντικό της Tesla Ίλον Μασκ ήταν παντρεμένος για οκτώ χρόνια με την Τζάστιν. Ο έρωτάς τους ξεκίνησε από τα χρόνια του πανεπιστημίου και οδηγήθηκε στα σκαλιά της εκκλησίας. Το ζευγάρι απέκτησε έξι αγόρια. Ωστόσο το πρώτο τους παιδί έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Σε μία ανάρτησή του στο Business Insider περιέγραψε πως οι δυο τους μοιράζονται από κοινού την επιμέλεια των παιδιών τους και πως ο ίδιος πληρώνει για τα έξοδά τους στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι αποδοχές των νταντάδων τους. Παράλληλα είχε προσθέσει πως της δίνει 20.000 δολάρια μετά φόρου το μήνα που αφορούν αγορές ρούχων και παπουτσιών. Μάλιστα ισχυρίστηκε πως εκτός από την παροχή του σπιτιού τους στο Bel Air το διαζύγιο τον επιβάρυνε μηνιαίως κατά 170.000 δολάρια.

Ταλούλα Ράιλι – Ίλον Μασκ

Μετά τον χωρισμό του με την Τζαστιν ο Ίλον Μασκ παντρεύτηκε δύο φορές με την ηθοποιό Ταλούλα Ράιλι. Ο πρώτος γάμος έληξε το 2012. Οι φήμες τότε ήθελαν την Ράιλι να λαμβάνει 4,2 εκατ. δολάρια. Ένα χρόνο αργότερα επανασυνδέθηκαν και παντρεύτηκαν εκ νέου.

Ο γάμος τους έληξε το 2015 όταν ο Μασκ υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου. Ο ισχυρός άνδρας της Tesla συμφώνησε να της δώσει 16 εκατ. δολάρια.

Ζακλίν – Άλεκ Γουαϊλντενστάιν

Η Ζακλίν Γουαϊλντενστάιν, η οποία είναι γνωστή από τις αισθητικές της επεμβάσεις είχε το ακριβότερο διαζύγιο μέχρι σήμερα, όταν στα τέλη των 90’s χώρισε από τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της, Άλεκ Γουαϊλντενστάιν, έμπορο τέχνης και ιδιοκτήτη αλόγων κούρσας.

Η κοσμική Ζακλίν, ήταν από τις καλύτερες πελάτισσες πλαστικών χειρουργών (με το παρατσούκλι «Catwoman» επειδή καλλιεργούσε μια όλο και πιο αιλουροειδή εμφάνιση).

Το διαζύγιο, ολοκληρώθηκε το 1999 μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, ο διακανονισμός έδωσε στη Ζακλίν 2,3 δισ. δολάρια, συν 100 εκατ. δολάρια για τα επόμενα 13 χρόνια. Το τελικό ποσό έφτασε τα 3,8 δισ. δολάρια, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε ότι ούτε δολάριο από τα χρήματα αυτά δεν θα ξοδευόταν για επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής!

Σου – Μπιλ Γκρος

Το διαζύγιο μεταξύ του «βασιλιά των ομολόγων» Μπιλ Γκρος, συνιδρυτή της PIMCO (Pacific Investment Management Company) και διαχειριστή του Janus Henderson Global Unconstrained Bond Fund και της Σου, της επί 31 έτη συζύγου του, ήταν ιδιαίτερα πικρό.

Αμφισβητήθηκε η ιδιοκτησία για κάθε ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού, από την έπαυλή τους στο Λαγκούνα Μπιτς (αξίας 36 εκατομμυρίων δολαρίων) μέχρι τον πίνακα του Πικάσο (πουλήθηκε αργότερα για 35 εκατομμύρια δολάρια) και τις τρεις γάτες τους (ανεκτίμητο).

Το 2017, η Σου κέρδισε τον Πικάσο και τα γατιά ως μέρος ενός διακανονισμού που κατέληξε να ανέρχεται σε 1,3 δισ. δολάρια (περίπου το ήμισυ της τότε καθαρής περιουσίας του Gross) το 2017.

Σου-Αν Άρναλ – Χάρολντ Χαμ

Ξεκινώντας το 2012, η διαδικασία διαζυγίου μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Continental Resources (CLR) Χάρολντ Χαμ και της συζύγου του, Σου-Αν Άρναλ, κράτησε για 3 χρόνια. Το οριστικό τέλος ήρθε όταν ένα περιφερειακό δικαστήριο της Οκλαχόμα διέταξε τον Χαμ να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε μετρητά και ακίνητα, με τον τελευταίο να γράφει μια επιταγή 974,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά από κάποιες αμφιταλαντεύσεις, την κατέθεσε στις αρχές του 2015. Η Σου άσκησε μήνυση για περισσότερα που απορρίφθηκε από το δικαστήριο επειδή είχε δεχτεί την επιταγή.

Μπέρνι – Σλαβίκα Εκλεστόουν

Το άλλοτε ισχυρό αφεντικό της Formula 1 Μπέρνι Εκλεστοουν και η σύζυγός του Σλαβίκα Ράντιτς χώρισαν το 2009 έπειτα από 24 χρόνια γάμου. Σύμφωνα με τη Sun λέγεται ότι ο Εκλεστοουν μετά το χωρισμό τους, της έδωσε 1,2 δισ. δολάρια.

Άννα – Ρούπερτ Μέρντοχ

Το 2013, ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ και η πρώην σύζυγός του Άννα Τορβ, χώρισαν μετά από 32 χρόνια γάμου. Σύμφωνα με τον διακανονισμό του διαζυγίου, 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του Ρούπερτ (που περιλάμβανε 110 εκατ. δολάρια σε μετρητά) πήγε στην Άννα.

Ουέντι – Ρούπερτ Μέρντοχ

Ούτε και στο διαζύγιο με την μετέπειτα γυναίκα του, την κατά 37 χρόνια μικρότερή του Ουέντι Ντενγκ, υπολόγισε το χρήμα ο  Ρούπερτ Μέρντοχ. Μετά από 13 χρόνια γάμου η Ουέντι, του πήρε το αμύθητο ποσό των 1,8 δισ. δολαρίων. Ο Μέρντοχ ήθελε να τελειώσει με το γάμο του μια ώρα αρχύτερα, που η όλη υπόθεση της διαδικασίας του διαζυγίου ολοκληρλωθηκε μέσα σε 17 μέρες.

Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ – Ελένα Ριμπολόβλεβα

Η Έλενα Ριμπολόβλεβα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου στις 22 Δεκεμβρίου 2008 λόγω «σειριακής απιστίας» του συζύγου της. Τον Φεβρουάριο του 2014, η Έλενα Ριμπολόβλεβα συνελήφθη στην Κύπρο επειδή φέρεται να έκλεψε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι ύψους 28 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αργότερα απέδειξε ότι της είχε δώσει ο πρώην σύζυγός της ενώ ήταν ακόμη παντρεμένοι. Μετά από δικαστική διαμάχη στην οποία η Ελενα ζητούσε 4,8 δις. Δολάρια, το δικαστήριο της επεδίκασε 564 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Τον Οκτώβριο του 2015, οι πρώην σύζυγοι ανακοίνωσαν ότι είχαν καταλήξει σε φιλικό διακανονισμό, χωρίς να ανακοινώσουν τους οικονομικούς όρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος