Οι μεγαλύτερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, η Huobi και η Binance, αποκλείουν πλέον τους χρήστες από την ηπειρωτική Κίνα, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Η PBOC της Κίνας χαρακτήρισε την Παρασκευή (24/9) παράνομες όλες τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, αυστηροποιώντας περαιτέρω το πλαίσιο της εν λόγω αγοράς.

Απόρροια των αποφάσεων της PBOC, η Huobi, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, δήλωσε ότι σταμάτησε το άνοιγμα νέων λογαριασμών για τους χρήστες της ηπειρωτικής Κίνας. Επίσης, η εταιρεία θα αποσύρει σταδιακά τους υπάρχοντες λογαριασμούς χρηστών της ηπειρωτικής Κίνας έως τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2021.

Εν τω μεταξύ, η Binance, εξίσου μεγάλη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων δήλωσε ότι οι εγγραφές λογαριασμών που χρησιμοποιούν κινεζικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων έχουν πλέον αποκλειστεί. Επίσης, η εφαρμογή Binance δεν είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη στην Κίνα.

Αυτές οι αποφάσεις τόσο των κινεζικών αρχών όσο και των των πλατφορμών διαπραγμάτευσης προκαλούν τις τελευταίες ημέρες έντονες αναταράξεις στα κρυπτονομίσματα, με το bitcoin να “επισκέπτεται” ακόμη και τα επίπεδα των 39 χιλ. δολαρίων, αλλά πλέον ανακάμπτει στις 44 χιλ.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Η Τεχνολογική και η Χρηματοοικονομική Καινοτομία είναι Κοινωνικά Χρήσιμη;
Academia |

Η Τεχνολογική και η Χρηματοοικονομική Καινοτομία είναι Κοινωνικά Χρήσιμη;

H καινοτομία των χρηματοοικονομικών αγορών δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε βάρος της δημοκρατίας, των κανόνων διαφάνειας ή ακόμη και να οργανώσει απάτη ή φοροδιαφυγή. Το ερώτημα είναι πώς να το επιτύχεις αυτό χωρίς να έχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα στην καινοτομία

Bitcoin ETF – Θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη στη Wall;
Crypto |

Bitcoin ETF: Θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη στη Wall;

Το βλέμμα της κοινότητας κρυπτονομισμάτων είναι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην έγκριση της για να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το πρώτο future Διαπραγματεύσιμου  Αμοιβαίου Κεφαλαίου (ETF) Bitcoin

Ημερήσια Ανάλυση Crypto 14 10 2021
Crypto |

Ημερήσια Ανάλυση Crypto 14 10 2021

Ether (ETH): Εν ισχύ νέο αγοραστικό σήμα υπέρ της υφιστάμενης ανοδικής τάσης για το ΕΤΗ. Ο στόχος είναι στα 3.850 και η πρώτη στήριξη είναι στα 3.560. Cardano (ADA): Το ADA του Cardano δικτύου συνεχίζει σε αρνητικό έδαφος, μετά την απώλεια των 2,20 δολαρίων. Με αντίσταση και σήμα πώλησης τα 2,22 μπορεί να δει τα […]