Εν συντομία…

Το μεγάλο ανταλλακτήριο Binance επιτρέπει στους Ευρωπαίους πελάτες να μεταφέρουν τις μετοχές τους σε άλλη εταιρεία. Τον Ιούλιο, το Binance έκλεισε ξαφνικά την υπηρεσία του ‘Stock Tokens’, μετά από κατηγορίες για πώληση παράνομων τίτλων.

Οι Ευρωπαίοι πελάτες πλέον μπορούν να μεταφέρουν τα Stock Tokens τους από το Binance στο CM-Equity AG, τη γερμανική εταιρεία επενδύσεων με την οποία συνεργάστηκε το Binance για να καταχωρήσει τις επονομαζόμενες μετοχές.

Πελάτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν μπορούν να μετεγκαταστήσουν τους τίτλους αυτούς στο CM-Equity AG. Μπορούν, ωστόσο, να τους πουλήσουν στο Binance έως τις 14 Οκτωβρίου. Εάν δεν τους πουλήσουν, ή αν δεν τους μεταφέρουν στην πλατφόρμα του CM-Equity AG, το Binance θα πράξει ωσαύτως εκ μέρους αυτών στις 15 Οκτωβρίου.

Τι είναι τα Stock Tokens?

Τα Stock Tokens (ή οι token μετοχές) είναι παράγωγα κρυπτονομισμάτων που παρακολουθούν την αξία τίτλων/ μετοχών. Στην περίπτωση του Binance, η CM-Equity λειτουργούσε ως μεσίτης, πουλούσε κλασματοποιημένες μετοχές στη μορφή token. Τεχνικά, το “token” είναι απλώς μια άλλη λέξη για το “cryptocurrency” ή “cryptoasset”. Σε αντίθεση με τις κανονικές μετοχές, οι token μετοχές του Binance δεν κατέβαλαν μερίσματα και δεν έφεραν δικαιώματα ψήφου.

Το Binance κυκλοφόρησε με την υπηρεσία των Stock Tokens στις 12 Απριλίου. Ουσιαστικά, προσέφερε μετοχές εταιρείων όπως των Tesla, Apple και Microsoft κ.α., αλλά σε μορφή token.

Η παύση της λειτουργίας

Στα μέσα Ιουλίου, το Binance έδωσε τέλος στην προσφορά των μετοχών αυτών χωρίς προειδοποίηση. Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε πως μετά τις 14 Οκτωβρίου θα παύσει να τις υποστηρίζει.

Σε αναφορά του, το Binance δήλωσε πως τερμάτισε την υπηρεσία, καθώς στοχεύει να επικεντρωθεί “στην προσφορά άλλων προϊόντων”. Λίγες ώρες πριν τη δήλωση αυτή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χονγκ Κονγκ εξέδωσε προειδοποίηση για τους καταναλωτές κατά του ανταλλακτηρίου. Η προειδοποίηση ανέφερε ότι το Binance δεν είναι αδειοδοτημένο ή εγγεγραμμένο, ώστε να προσφέρει Stock Tokens.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News