Με μια Μπάρμπι που δημιουργήθηκε με πρότυπο τη μοναδική γυναίκα-αστροναύτη στην ενεργό υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) τίμησε η Mattel Inc. την παγκόσμια εβδομάδα διαστήματος (4 με 10 Οκτωβρίου). Μάλιστα, η μικρή… Μπάρμπι-Σαμάνθα ταξίδεψε στη βάση της ESA στη Γερμανία και ακολούθησε όλο το πρόγραμμα ενός αστροναύτη, πετώντας και σε πτήση με μηδενική βαρύτητα.

Η φετινή εβδομάδα διαστήματος είναι αφιερωμένη στις γυναίκες και στόχος είναι τα νέα κορίτσια να ενθαρρυνθούν να ενδιαφερθούν για μια καριέρα στις θετικές επιστήμες, την τεχνολογία, τα μαθηματικά, τη μηχανική και βέβαια τη διαστημική. Για το σκοπό αυτό η ESA συνεργάστηκε με την Mattel για τη δημιουργία μιας Μπάρμπι με πρότυπο την 44χρονη Σαμάνθα Κριστοφορέτι.

Η Ιταλίδα, πιλότος, μηχανικός και αστροναύτης, που το 2015 πέρασε 200 μέρες στο διάστημα, παίρνοντας μαζί και την καφετιέρα της εσπρέσο, βρίσκεται το διάστημα αυτό σε φάση προετοιμασίας για μια νέα αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο και στην οποία θα είναι η ίδια επικεφαλής. Όμως, εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενη και για τη συμμετοχή της στη δημιουργία της Μπάρμπι και για την πιθανότητα να ενθαρρύνει τα νεαρά κορίτσια να ακολουθήσουν τα χνάρια της.

«Μερικές φορές κάποια μικρά πράγματα μπορεί να φυτέψουν τους σπόρους για μεγαλύτερα όνειρα. Και μπορεί οι διασκεδαστικές εικόνες μιας κούκλας που αιωρείται σε μηδενική βαρύτητα θα κεντρίσει την φαντασία των παιδιών και να τα οδηγήσει να σκεφτούν μια καριέρα στις θετικές επιστήμες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειωτέον δε, πως μέρος των πωλήσεων της κούκλας θα δοθούν ως δωρεά στην οργάνωση Women in Aerospace, για να υποστηριχθούν νεαρές φοιτήτριες.

To όλο project δεν περιορίστηκε στη δημιουργία μιας Μπάρμπι που θα έχει τα φυσικά χαρακτηριστικά της Σαμάνθα Κριστοφορέτι, αλλά που θα ακολουθήσει κυριολεκτικά την καθημερινότητα και το πρόγραμμα της.

Για το σκοπό αυτό η Μπάρμπι-Σαμάνθα μετέβη στη βάση της ESA στη Γερμανία, έλαβε τον κατάλληλο εξοπλισμό και ακολούθησε την εκπαίδευση των αστροναυτών μετέχοντας σε δοκιμαστικές πτήσεις μηδενικής βαρύτητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus