Εν συντομία..

Η Βραζιλία πρόσφατα ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει τη ρύθμιση των ψηφιακών νομισμάτων. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες στα χέρια των νομοθετών έχει έλθει ένα ενημερωμένο σχέδιο που προτείνει το Bitcoin ως μέσο συναλλαγών στη χώρα.

Επί του παρόντος, η χρήση του κρυπτονομίσματος στο εμπόριο αποθαρρύνεται. Η έγκριση του νέου νομοσχεδίου, θα παρέχει στο Bitcoin επαρκή νομική προστασία, ώστε να γίνει αποδεκτό σε ολόκληρη τη Βραζιλία, όπως ακριβώς και τα νομίσματα των Κεντρικών Τραπεζών (fiat currencies), επί παραδείγματι το Ρεάλ Βραζιλίας ή το Αμερικανικό Δολάριο.

Οι αισιόδοξες δηλώσεις

Σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής του Κόμματος Solidariedade, Aureo Ribeiro, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλιάνικης Βουλής πως οι ιθύνοντες θέλουν να διαχωρίσουν «το σιτάρι από το άχυρο» και να δημιουργήσουν κανονισμούς τέτοιους, ώστε οι πολίτες που επιθυμούν να συναλλαχθούν να μπορούν να το κάνουν, γνωρίζοντας από πού αγοράζουν και με ποιον συναλλάσσονται. Συνεχίζοντας, ο ίδιος δήλωσε πως στόχος τους είναι το Bitcoin να αποτελεί περιουσιακό στοιχείο για αγορά σπιτιού, αυτοκίνητου, [ή] χάμπουργκερ από τα McDonald’s. Επίσης, σε πρόσφατη ομιλία του, τόνισε πως το κρυπτονόμισμα θα είναι ένα νόμισμα, όπως ακριβώς και είναι στις άλλες χώρες, υπαινισσόμενος το Ελ Σαλβαδόρ, που έχει υιοθετήσει το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα και εθνικό νόμισμα.

Συμπεράσματα

Αν και δεν είναι σαφές πώς το Bitcoin θα οριστεί ως μέσο συναλλαγών από τον νέο νόμο, μέσα από τις δηλώσεις του Ribeiro υπονοείται ότι απώτερος στόχος είναι αυτό να αποτελέσει και επίσημο νόμισμα, επιβλητέο από το κράτος. Αυτή η προσέγγιση έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία από το Ελ Σαλβαδόρ, που στις 7 Σεπτεμβρίου υιοθέτησε το Bitcoin ως εθνικό νόμισμα.

Ωστόσο, νωρίτερα φέτος ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας υποστήριξε ότι η χώρα στοχεύει να εκδώσει το ψηφιακό Ρεάλ Βραζιλίας (ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας/ CBDC), κάποια στιγμή εντός του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News