Η Facebook φέρεται να βάζει σε κατάσταση αναμονής μια σειρά νέων προϊόντων, που επρόκειτο να λανσάρει αυτή την περίοδο, καθώς θεωρεί ότι τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων ενδέχεται να επηρεάσουν την εμπορική τους πορεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η εταιρεία διενεργεί αυτή την περίοδο «αξιολογήσεις φήμης» που θα την βοηθήσουν να αποφασίσει αν τα εν λόγω προϊόντα θα είναι εκτεθειμένα σε δημόσιες επικρίσεις. Επιπλέον, οι αξιολογήσεις χρησιμεύουν για να εξασφαλιστεί ότι τα νέα προϊόντα δεν θα έχουν αρνητική επίδραση στις νέες ηλικίες.

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος τονίζεται ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει και μία εσωτερική ομάδα που ασχολείται με την ανάλυση εσωτερικών ερευνών για θέματα που θα μπορούσαν να βλάψουν την εικόνα της εταιρείας εάν διέρρεαν.

Από την πλευρά της αμερικανικής εταιρείας, το μοναδικό σχόλιο σχετικά με το δημοσίευμα ήταν ότι η Facebook «εργάζεται για την καλύτερη κατανόηση των εσωτερικών ερευνών που διεξάγει».

Το δημοσίευμα έρχεται αφού το Instagram (ιδιοκτησίας Facebook) ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την παιδική εκδοχή της εφαρμογής, στον απόηχο των όσων δημοσιοποίησε η Φλόρενς Χόγκεν, πρώην στέλεχος της εταιρείας. Δηλαδή, έγγραφα που αποδεικνύουν ότι υπήρχε εσωτερική έρευνα που έδειχνε ότι το Instagram έβλαπτε την ψυχική υγεία κοριτσιών εφηβικής ηλικίας.

Μάλιστα η Χόγκεν κατέθεσε ενώπιον Επιτροπής του Κογκρέσου καταθέτοντας ότι θα είναι «ειλικρινώς έκπληκτη» εάν η Facebook δεν συνεχίσει να εργάζεται στην ανάπτυξη του Instagram Kids.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε το πρώην στέλεχος της εταιρείας, το Facebook έχει κάνει ρουτίνα να επιλέγει το «κέρδος έναντι των ανθρώπων». Ενώ κατέληξε ότι υπάρχει η ανάγκη για ομοσπονδιακή ρύθμιση που θα επιβλέπει το Facebook όπως και τις υπόλοιπες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Αγορά smartphone: Ανάκαμψη στις πωλήσεις μετά από 12 μήνες πτώσης στην Ευρώπη
Τεχνολογία |

Ανακάμπτουν μετά από 12 μήνες τα smartphones - Στροφή στα πιο ακριβά μοντέλα

Η ανάπτυξη... επέστρεψε λόγω της χαλάρωσης των μακροοικονομικών συνθηκών και την έναρξη ενός κύκλου ανανέωσης συσκευών Android, για συσκευές που αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας