Η Facebook φέρεται να βάζει σε κατάσταση αναμονής μια σειρά νέων προϊόντων, που επρόκειτο να λανσάρει αυτή την περίοδο, καθώς θεωρεί ότι τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων ενδέχεται να επηρεάσουν την εμπορική τους πορεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η εταιρεία διενεργεί αυτή την περίοδο «αξιολογήσεις φήμης» που θα την βοηθήσουν να αποφασίσει αν τα εν λόγω προϊόντα θα είναι εκτεθειμένα σε δημόσιες επικρίσεις. Επιπλέον, οι αξιολογήσεις χρησιμεύουν για να εξασφαλιστεί ότι τα νέα προϊόντα δεν θα έχουν αρνητική επίδραση στις νέες ηλικίες.

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος τονίζεται ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει και μία εσωτερική ομάδα που ασχολείται με την ανάλυση εσωτερικών ερευνών για θέματα που θα μπορούσαν να βλάψουν την εικόνα της εταιρείας εάν διέρρεαν.

Από την πλευρά της αμερικανικής εταιρείας, το μοναδικό σχόλιο σχετικά με το δημοσίευμα ήταν ότι η Facebook «εργάζεται για την καλύτερη κατανόηση των εσωτερικών ερευνών που διεξάγει».

Το δημοσίευμα έρχεται αφού το Instagram (ιδιοκτησίας Facebook) ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την παιδική εκδοχή της εφαρμογής, στον απόηχο των όσων δημοσιοποίησε η Φλόρενς Χόγκεν, πρώην στέλεχος της εταιρείας. Δηλαδή, έγγραφα που αποδεικνύουν ότι υπήρχε εσωτερική έρευνα που έδειχνε ότι το Instagram έβλαπτε την ψυχική υγεία κοριτσιών εφηβικής ηλικίας.

Μάλιστα η Χόγκεν κατέθεσε ενώπιον Επιτροπής του Κογκρέσου καταθέτοντας ότι θα είναι «ειλικρινώς έκπληκτη» εάν η Facebook δεν συνεχίσει να εργάζεται στην ανάπτυξη του Instagram Kids.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε το πρώην στέλεχος της εταιρείας, το Facebook έχει κάνει ρουτίνα να επιλέγει το «κέρδος έναντι των ανθρώπων». Ενώ κατέληξε ότι υπάρχει η ανάγκη για ομοσπονδιακή ρύθμιση που θα επιβλέπει το Facebook όπως και τις υπόλοιπες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Κατασκευαστές smartphones – Θα μπορούσε η Apple να εκθρονίσει τη Samsung;
Τεχνολογία |

Πόσο κοντά είναι η Apple στην κορυφή των κατασκευαστών smartphones;

Το μερίδιο αγοράς της Apple εκτιμάται ότι θα «ανοίξει» μέχρι το 23,2%, κατά το δ' τρίμηνο του 2021, κάτι που μεταφράζεται σε πρωτιά για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων.

Πρόβλεψη κυριαρχίας των δικτύων 5G έως το 2027 – Έως και 2 δισ. συνδέσεις στο τέλος του 2021
Τεχνολογία |

Αύξηση 300% στα δεδομένα κινητής τα τελευταία 10 χρόνια - Κυριαρχία του 5G έως το 2027

Μόνο κατά την διάρκεια του γ' τριμήνου του 2021, διακινήθηκαν μέσω δικτύων κινητής, περισσότερα δεδομένα από όσα διακινήθηκαν από το ξεκίνημα των κινητών επικοινωνιών μέχρι το τέλος του 2016, αναφέρει η Ericsson στην έκθεση «Mobility Report».

Τηλεϊατρική – Δυσπιστία ασθενών λόγω φόβου για την ασφάλεια των δεδομένων
Τεχνολογία |

Τηλεϊατρική και κυβερνοασφάλεια: Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα των ασθενών

Έρευνα με τη συμμετοχή 389 παρόχων υγειονομικής περίθαλψης από 36 χώρες, αποκαλύπτει ότι το 52% των ερωτηθέντων έχει βιώσει περιπτώσεις όπου ασθενείς αρνήθηκαν υπηρεσίες τηλεϊατρικής για λόγους ασφαλείας.

Έρευνα – Αυτές είναι οι αγαπημένες μάρκες αυτοκινήτου των Ελλήνων
Κοινωνία |

Ποιες είναι οι αγαπημένες μάρκες αυτοκινήτου των Ελλήνων

Η νέα έρευνα της comparethemarket.com.au ανέλυσε τις αναδημοσιεύσεις στα social media οι οποίες σχετίζονται με θετικές ή αρνητικές απόψεις για μάρκες και αποκαλύπτει αυτές για τις οποίες μιλάνε οι Έλληνες πιο θετικά online, καθώς και αυτές που που τις αποφεύγουν διακαώς