Σκαρφαλώνουν οι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων, σε μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις. καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αφομοιώσουν τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο.

Η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου, του δείκτη της τάσης της αγοράς, σημείωσε άνοδο 6 μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,60% , φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τις  4 Ιουνίου. Η απόδοση του 30ετούς ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,16%.

Οι προσλήψεις του μη αγροτικού κλάδου αυξήθηκαν κατά μόλις 194.000 το μήνα, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του Dow Jones για 500.000, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,8%, έναντι του αναμενόμενου για 5,1%.

Ο βασικός δείκτης των προσλήψεων δέχθηκε πλήγμα από την μείωση στον δημόσιο τομέα 123.000, ενώ οι ιδιωτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 317.000.

Παρά τις αδύναμες συνολικές θέσεις εργασίας, οι μισθοί αυξήθηκαν κατακόρυφα. Το μηνιαίο κέρδος 0,6% ώθησε την αύξηση σε ετήσια βάση στο 4,6%.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και ιδιαίτερα τα στοιχεία για τις προσλήψεις για να ξεκινήσουν το tapering. Η κεντρική τράπεζα έχει δηλώσει ότι σύντομα θα αρχίσει να αποσύρει τα νομισματικά κίνητρα που παρείχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 2%. Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα πρόσφατα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας  δεν αλλάζει τις προοπτικές της Fed για tapering αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές