Το Facebook βάζει ένα τέλος στις προσπάθειες ανθρώπων να πουλήσουν μέσα από πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μεγάλα αγροτεμάχια στο προστατευόμενο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

«Σήμερα, ανακοινώνουμε μέτρα για τον περιορισμό των προσπαθειών πώλησης γης σε περιοχές οικολογικής προστασίας εντός του τροπικού δάσους του Αμαζονίου στο Facebook ( FB ) Marketplace», ανέφερε η εταιρεία προσθέτοντας ότι θα ενημερώσει τις εμπορικές της πολιτικές «απαγορεύοντας ρητά την πώληση ή η αγορά γης στις πλατφόρμες της (συμπεριλαμβανομένου του Instagram και του WhatsApp) που βρίσκονται υπό οικολογική προστασία». Η γη είναι ένα από τα πολλά προϊόντα που διατίθενται στο Marketplace.

Η ανακοίνωση έρχεται μήνες μετά από έρευνα του BBC που βρήκε μεγάλα αγροτεμάχια, συμπεριλαμβανομένων μερικών που καλύπτουν εκατοντάδες στρέμματα σε εθνικά δάση, διαθέσιμα για αγορά στο Facebook Marketplace.

Το Facebook δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ελέγξει τις καταχωρίσεις σε σχέση με μια «έγκυρη βάση δεδομένων προστατευόμενων περιοχών» από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για να επιβεβαιώσει εάν παραβιάζουν τη νέα του πολιτική.

Η ανακοίνωση έρχεται στο τέλος μιας ιδιαίτερα δύσκολης εβδομάδας για το Facebook, με την εταιρεία να αντιμετωπίζει έντονο έλεγχο από τους νομοθέτες μετά την κατάθεση Frances Haugen στη Γερουσία σχετικά με τις βλάβες που προκαλούν οι πλατφόρμες του και τη μαζική διακοπή των κύριων υπηρεσιών του τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green