Η μετοχή της μεγάλης ναυτιλιακής (NYSE:CMRE) βρέθηκε στα όρια της υπεραγορασμένης της ζώνης στην περιοχή των 14,30 δολαρίων, τα οποία και έχει ήδη δοκιμάσει 4 φορές.

Το στοπ στις επιθετικές αγοραστικές θέσεις είναι κάτω από 14,10 σε κλείσιμο ημέρας, με τον στόχο να παραμένει η περιοχή των 17,40, και πρώτη αντίσταση τα 15,60.

Βραχυπρόθεσμα, και όσο δεν κατοχυρώνονται τα 15,60, η μετοχή κινείται πλαγιοπτωτικά, απόρροια της επιβάρυνσης που δέχεται η Wall Street στον ρυθμό της παρέμβασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Η συγκυρία των συμβολαίων της εταιρείας σε πολύ ενδιαφέροντα επίπεδα, σε συνδυασμό με την πορεία των ναύλων και την αύξηση της ζήτησης για τις υπηρεσίες της έφεραν τη μετοχή σε ισχυρή ανοδική τάση.
Αυτό επιβεβαιώθηκε κι από τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου, όπου ανακοινώθηκε αύξηση κύκλου εργασιών και καθαρής κερδοφορίας κατά 49,08% και 218,88% αντίστοιχα.

Και μάλιστα, ο χαμηλός λόγος τιμής προς κέρδη ανά μετοχή (P/E) στο 18,52 και τα 4,27 δολάρια εσόδων ανά μετοχή (RPS) αντικατοπτρίζουν μια ισορροπημένη εικόνα για τη μετοχή, παρά το ότι έχει ήδη αποδώσει +400% από τα χαμηλά προ πανδημίας επίπεδα.

Τέλος, το υψηλότατο περιθώριο κερδοφορίας 40,68% την ίδια στιγμή που μεσοσταθμικά στην 5ετία παρατηρείται τέτοιο 15,09%, λειτουργεί επικουρικά μιας τοποθέτησης στην εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News