Μια ανάσα από τα 60.000 δολάρια βρέθηκε το Bitcoin την Παρασκευή καταγράφοντας υψηλό πενταμήνου. Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έφτασε τα 59.920 δολάρια και αγωνίζεται να ξεπεράσει τα 60.000.

Οι επενδυτές αισθάνονται αισιόδοξοι για τις πιθανότητες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εγκρίνει το πρώτο futures του διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου Bitcoin, εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

To ProShares Bitcoin Strategy ETF θα κάνει το ντεμπούτο του την Tρίτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και οι ειδικοί θεωρούν απίθανο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αντιταχθεί στο προϊόν.

Η έγκριση ενός ETF θεωρείται ορόσημο για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, που πιέζει εδώ και πολύ καιρό για την αποδοχή από τη Wall Street των ψηφιακών κεφαλαίων.

«Οι ειδήσεις για το ETF αποτιμούνται με την αγορά να αναμένει έγκριση τη Δευτέρα. Αυτό ανεβάζει την τιμή», δήλωσε στο CNBC ο Βιγάι Αγιάρ, επικεφαλής του τομέα  Ασίας Ειρηνικού στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Luno.

«Ωστόσο, βρισκόμαστε σε υψηλή χρονική αντίσταση εδώ γύρω στα 58-60 χιλιάδες, επομένως μια απόρριψη του  ETF θα μπορούσε να στείλει το Bitcoin πίσω στα επίπεδα 53-55 χιλιάδων. Συνολικά, η τάση εξακολουθεί να είναι ανοδική και υπάρχουν πολλές άλλα ETF έτοιμα για να βγουν στην αγορά ».

Δεν κινήθηκαν ανοδικά όλα τα κρυπτονομίσματα στις ειδήσεις για το ETF την Παρασκευή. Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο νόμισμα, σημείωσε άνοδο 3,7% στα 3.777 δολάρια. Ωστόσο, το XRP μειώθηκε περίπου 0,6% ενώ το  ada μειώθηκε 0,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές