Εν συντομία…

Την Τρίτη 12 του μηνός, το γνωστό ανταλλακτήριο Coinbase ανακοίνωσε την επερχόμενη πλατφόρμα του για αγοροπωλησίες NFT.
Η λίστα αναμονής για τη νέα υπηρεσία ξεπέρασε τις 1,4 εκατομμύρια εγγραφές μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, μετά την επίσημη ανακοίνωση της επικείμενης έναρξης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1,8 εκατομμύρια εγγραφές.
Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, το Coinbase NFT, που θα ανοίξει πριν από το τέλος του έτους, «θα επιτρέπει το minting (δηλαδή δημιουργία), την αγορά και πώληση, την προβολή και εύρεση NFT με τον ευκολότερο τρόπο».

Οι επίσημες δηλώσεις

Η εταιρεία δήλωσε πως στόχος της είναι το ανταλλακτήριο να διευκολύνει την είσοδο στον κόσμο της ψηφιοποιημένης τέχνης (NFT), όπως ακριβώς βοήθησε εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στο Bitcoin για πρώτη φορά με εύκολο και αξιόπιστο τρόπο.
Ο μετρητής της λίστας αναμονής για το Coinbase NFT έχει έως τώρα φθάσει τα 1.890.453 και η ζήτηση βαίνει συνεχώς αυξανόμενη, με καλές πιθανότητες να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της ημέρας – υπό την προϋπόθεση ότι τα τεχνικά ζητήματα δεν επιβραδύνουν τη διαδικασία.
Ο αντιπρόεδρος του προϊόντος του Coinbase, Sanchan Saxena κατέγραψε στο Twitter:
«Λαμβάνουμε πολλές εγγραφές και είμαστε ευγνώμονες για το ενδιαφέρον σας. Βλέπουμε υψηλή κινητικότητα στους διακομιστές μας και η ομάδα μας εργάζεται σκληρά για να επιλυθεί αυτό. Ελέγξτε ξανά σύντομα!”

Αν και υπάρχουν λίγες πληροφορίες σχετικά με τις προμήθειες που θα χρεώνει η πλατφόρμα, η υψηλή απήχηση σίγουρα θα συμβάλει στη μετατροπή της πρωτοβουλίας σε ένα κερδοφόρο εγχείρημα για το ανταλλακτήριο.

Τί είναι NFT?

Τα NFT (Non-fungible token) αποτελούν συνήθως έργα τέχνης, τα οποία ψηφιοποιούνται μέσω της τεχνολογίας blockchain και διαπραγματεύονται στις κρύπτο-αγορές. Τον τελευταίο καιρό, χάρη στην αναβάθμιση του Ethereum δικτύου, η αγορά αυτή έχει σημειώσει σημαντική άνοδο και ιστορικά υψηλά. Καθένα φέρει απόδειξη ιδιοκτησίας και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά αυτά, τούς προσδίδουν μοναδικότητα και αυξάνουν την αξία τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;