Εν συντομία…

Σήμερα, η Visa ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με επίκεντρο τα NFT και σε συνεργασία με τον διάσημο καλλιτέχνη Micah Johnson. Visa και Johnson στοχεύουν να βοηθήσουν τους δημιουργούς και τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να κατανοήσουν καλύτερα πώς λειτουργούν τα NFT και πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δίκτυα blockchain και τα κρυπτονομίσματα για τη δημιουργία και πώληση ψηφιακής εργασίας.

Η διαδικασία συμμετοχής

Η Visa θα προσφέρει μια ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς που θέλουν να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία. Έπειτα, θα επιλέξει ορισμένους από αυτούς για να συμμετάσχουν στο έργο. Η εταιρεία θα επιμορφώνει μέσω ειδικών μαθημάτων τους συμμετέχοντες και θα έχει ως απώτερο σκοπό να διαμορφώσει ‘ουσιαστικές’ σχέσεις μεταξύ των δημιουργών που συμμετέχουν και των συνεργατών πληρωμών της Visa.

Οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Visa

Ο αντιπρόεδρος της Visa και επικεφαλής κρυπτονομισμάτων, Cuy Sheffield, έγραψε στο Twitter: «Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας ψηφιακής αναγέννησης στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας περιεχομένου – ένα ακμάζον οικοσύστημα καλλιτεχνών, μουσικών, συγγραφέων, φωτογράφων και επιμελητών που χτίζουν κοινότητες στο σημείο τομής του πολιτισμού και του εμπορίου. Οι νέες τεχνολογίες που αναδύονται στο κρυπτοσύστημα, όπως τα NFT, έχουν τη δυνατότητα να διευκολύνουν την είσοδο των ψηφιακών δημιουργών σε παγκόσμια βάση, ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους μικρές επιχειρήσεις».

Τί είναι NFT?

Τα NFT (Non-fungible token) αποτελούν συνήθως έργα τέχνης, τα οποία ψηφιοποιούνται μέσω της τεχνολογίας blockchain και διαπραγματεύονται στις κρύπτο-αγορές. Τον τελευταίο καιρό, χάρη στην αναβάθμιση του Ethereum δικτύου, η αγορά αυτή έχει σημειώσει σημαντική άνοδο και ιστορικά υψηλά. Καθένα φέρει απόδειξη ιδιοκτησίας και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά αυτά, τούς προσδίδουν μοναδικότητα και αυξάνουν την αξία τους.

Η πολιτική της Visa

Η Visa αποτελεί μία από τις εταιρείες που έχουν εισέλθει στον χώρο των NFT. Άλλες εταιρείες είναι οι Budweiser, Taco Bell, Pizza Hut, Arizona Iced Tea και Charmin.
Σε γενικές γραμμές, η Visa έχει εισαχθεί επιθετικά στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, καθώς σκιαγραφεί πιθανές ευκαιρίες, δημιουργεί σχέσεις με επεξεργαστές πληρωμών και χτίζει ένα δίκτυο για τη διευκόλυνση των πληρωμών σε ψηφιακά νομίσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;