Εν συντομία…

Ένας από τους πιο ισάξιους ανταγωνιστές του Ethereum δικτύου, το Fantom αυξήθηκε κατά 10% εν μία νυκτί. Η άνοδος του Fantom ανατρέπει τη στασιμότητα που διακατέχει άλλα κορυφαία κρυπτονομίσματα.

Αναφορικά, την περασμένη εβδομάδα, ενόψει της έναρξης του πρώτου αμερικανικού ETF Bitcoin, το Bitcoin αυξήθηκε κατά 10%. Έκτοτε χαρακτηρίζεται από μικρές αμελητέες διακυμάνσεις.

Το Fantom (FTM) συνεχίζει να χαράζει το δικό του μονοπάτι. Αποτελεί το μοναδικό εκ των πενήντα κρυπτονομισμάτων που καταγράφει σημαντική μεταβλητότητα, φανερώνοντας τις προοπτικές του.

Το Fantom πρότζεκτ

Το Fantom είναι μια πλατφόρμα έξυπνων συμβολαίων βασισμένο σε ένα κατευθυνόμενο ακυκλικό γράφημα (DAG). Παρέχει αποκεντρωμένες υπηρεσίες χρηματοδότησης (DeFi) σε προγραμματιστές, χρησιμοποιώντας τον δικό του αλγόριθμο συναίνεσης (consensus algorithm).

Το Fantom φιλοδοξεί να λύσει τα προβλήματα άλλων πλατφορμών έξυπνων συμβολαίων, όπως του Ethereum, στοχεύοντας στη γοργή διεκπεραίωση των συναλλαγών. Οι συναλλαγές στο δίκτυό του πραγματοποιούνται σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Το Fantom Foundation δημιουργήθηκε το 2018, ενώ το κεντρικό δίκτυό του ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019.

Η απήχησή του

Φέτος, η αξία του Fantom αυξήθηκε εκθετικά. Στις αρχές του 2021, το νόμισμα διαπραγματευόταν με ονομαστική τιμή 0,017 δολάρια. Κατά τη διάρκεια του έτους, η τιμή του δικτύου έχει αποφέρει αποδόσεις ύψους 13.000%.

Η απότομη άνοδος ήλθε με το τέλος του καλοκαιριού. Στα μέσα Αυγούστου, όταν το Fantom βρισκόταν 0,4 δολάρια, το δίκτυο ενσωματώθηκε με το σύστημα του Chainlink, καθιστώντας δυνατή τη φιλοξενία ασφαλών υπηρεσιών DeFi στο Fantom. Παράλληλα, το Fantom ενσωματώθηκε και με το πρωτόκολλο DeFi ‘Yearn Finance’, επιτρέποντας στους χρήστες να κερδίζουν υψηλό τόκο από τις αποταμιεύσεις τους

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα