Στον απόηχο των ισχυρών οικονομικών της αποτελεσμάτων, η μετοχή του UnitedHealth Group (NYSE:UNH) βρήκε απότομα την αντίσταση των 434 δολαρίων που οριοθετεί τον πλαγιοανοδικό της σχηματισμό στα ιστορικά της υψηλά.

Με κοντινή στήριξη στα 417 και κύρια στα 388, έχει πιθανότητες να διασπάσει την περιοχή των 440, εισερχόμενη κατ’ αυτόν τον τρόπο σε υπεραγορασμένη περιοχή, με επόμενη στάση τα 495.

Άκρως ενθαρρυντικά για την πορεία της μετοχής είναι τα χρηματοοικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε ο όμιλος, τα οποία για το γ’ τρίμηνο του έτους σημείωσαν περαιτέρω ενίσχυση, οδηγώντας σε ανοδική επανεκτίμηση των ετησίων προβλέψεων.

Τα έσοδα του ομίλου, μεταβληθέντα κατά +11% σε ετήσια βάση, βρέθηκαν στα 72,3 δισ. $, ενώ τα κέρδη από λειτουργικές δραστηριότητες υπολογίζονται στα 5,7 δισ., με το δείκτη λειτουργικού κόστους να έχει σημειώσει υποχώρηση κατά 0,8 μονάδες βάσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό το τρίμηνο ο όμιλος επέστρεψε συνολικά 1,4 δισ. $ στους μετόχους του με τη μορφή μερίσματος, ενώ προέβη σε επαναγορά 2,5 εκ. ιδίων μετοχών, με το συνολικό ποσό επαναγοράς να αγγίζει τα 1,1 δισ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News