Με «επείγον έγγραφό» της η ΠΕΝΕΝ (ένωση ναυτών εμπορικού ναυτικού) ζητά από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να παραταθεί ο χρόνος ισχύος των σωστικών και πιστοποιητικών των ναυτεργατών, όπως επίσης και να ενισχυθούν και να διευρυνθούν τα υπάρχοντα τμήματα στον Ασπρόπυργο.

Το έγγραφο της ΠΕΝΕΝ

Σας θέτουμε υπόψη ότι ένας τεράστιος αριθμός Ναυτεργατών τόσο του δικού μας κλάδου όσο και των λοιπών ειδικοτήτων μέσα στα πλοία αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την λήξη των πτυχίων των σωστικών – πυροσβεστικών μέσων όπως επίσης με τα υπόλοιπα πιστοποιητικά τα οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι σε ισχύ.

Η ανεπάρκεια σε προσωπικό στη σχολή του Ασπροπύργου για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του αριθμού των Ναυτεργατών στην παρακολούθηση και ανανέωση των πτυχίων τους διαμορφώνει άμεσα τον κίνδυνο λόγω της λήξης της παράτασης (30-11-2021) να απωλέσουν την εργασία τους από δεκάδες πλοία στα οποία είναι ναυτολογημένοι.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί αναπόφευκτα ανησυχία – αβεβαιότητα και είναι προφανές ότι επιβάλλεται η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημειώνουμε για την ενημέρωσή σας ότι οι δυσλειτουργίες και οι περιορισμένες δυνατότητες της σχολής Ασπροπύργου οδηγούν ήδη ένα μέρος Ναυτεργατών σε αντίστοιχα ιδιωτικά κέντρα με το τίμημα να είναι δυσβάστακτο για αυτούς

Θεωρούμε αναγκαίο από την μια να ενισχυθούν και να διευρυνθούν τα υπάρχοντα τμήματα στον Ασπρόπυργο και από την άλλη να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες για την παράταση ισχύος τόσο των Σωστικών μέσων όσο και των λοιπών πιστοποιητικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΠ – Διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου – Επιδότηση 5,5 εκατ. ευρώ το χρόνο
Ακτοπλοΐα |

Διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου με επιδότηση 5,5 εκατ. ευρώ ετησίως

Η θαλάσσια ακτοπλοϊκή διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου αναμένεται να ξεκινήσει άνοιξη προς καλοκαίρι του 2022 και θα περιλαμβάνει επιδότηση για 22 δρομολόγια μετ' επιστροφής