Η Apple συνεργάζεται με 175 από τους προμηθευτές και υποκατασκευαστές της για την πλήρη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η αμερικανική εταιρεία, σηματοδοτώντας έτσι την τελευταία της κίνηση στις προσπάθειες που καταβάλλει να έχει μηδενικό κλιματικό αποτύπωμα έως το έτος 2030.

Στόχος είναι να αποφεύγεται η εκπομπή 18 εκατομμυρίων μετρικών τόνων εκπομπών άνθρακα κάθε χρόνο, κάτι που σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία ισοδυναμεί με σχεδόν 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα εκτός κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Apple, οι προμηθευτές της επιτυγχάνουν τους στόχους εν μέρει χρησιμοποιώντας πάνω από 9 gigawatts «καθαρής» ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, μέγεθος αντίστοιχο με την ενέργεια που παράγουν 18 εργοστάσια παραγωγής ενέργειας με άνθρακα, τα οποία παρέχουν ενέργεια σε περισσότερα από 6,7 εκατομμύρια νοικοκυριά.

«Κάθε εταιρεία θα πρέπει να είναι μέρος της μάχης ενάντια στην κλιματική αλλαγή, μαζί με τους προμηθευτές μας και τις τοπικές κοινότητες επιδεικνύουμε τις ευκαιρίες και τη δικαιοσύνη που η πράσινη καινοτομία μπορεί να φέρει», αναφέρει σε δήλωσή του ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, λίγο πριν την έναρξη της COP26 στη Γλασκόβη της Σκωτίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple αποτελεί από τους πρωτοπόρους του τεχνολογικού τομέα σε ότι αφορά περιβαλλοντικά θέματα. Πέρα από τη δέσμευση για τις εκπομπές άνθρακα, η εταιρεία δημοσιεύει περιβαλλοντικά στοιχεία για τα προϊόντα της εδώ και μία δεκαετία. Επιπλέον, έχει εγκαταστήσει ηλιακά πάνελ στις εγκαταστάσεις της ενώ έχει φυτέψει πρόσθετα δέντρα σε κάθε κάμπους που έχει δημιουργήσει.

Μόλις δύο χρόνια πριν, παρουσίασε το ρομπότ Daisy, το οποίο αναλαμβάνει την αποσυναρμολόγηση παλαιότερων iPhones για να ανακυκλωθούν τα υλικά τους. Αυτές οι εκστρατείες ανακύκλωσης, όπως και αυτές των συνεργατών της, βοήθησαν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του iPhone 13 Pro κατά 11%. Ανάλογη μείωση της τάξης του 8% έχει επιτευχθεί και με το νέο 16ιντσο MacBook Pro.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κλιματική αλλαγή
Στυλιανίδης- Δημητριάδης – Θωράκιση υποδομών κατά κινδύνων της κλιματικής αλλαγής
Green |

Στυλιανίδης- Δημητριάδης: Θωράκιση υποδομών για κινδύνουνς από κλιματική αλλαγή

Συνάντηση με τον CEO του Υπερταμείου, Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη, που εποπτεύει την πλειονότητα των δημοσίων επιχειρήσεων, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης

Κομισιόν – Η Ελλάδα καταπολεμά την κλιματική κρίση επιδοτώντας τα ορυκτά καύσιμα….
Green |

Κομισιόν: Η Ελλάδα καταπολεμά την κλιματική κρίση επιδοτώντας τα ορυκτά καύσιμα….

Στα 14 δισ. ευρώ για το 2015-2020 οι επιδοτήσεις της Ελλάδας στα ορυκτά καύσιμα - Πρώτη η χώρα μας στην Ε.Ε. επιχορηγώντας με το 1% του ΑΕΠ - Μόλις στο 1,8 δισ. ευρώ οι ενισχύσεις στα αιολικά πάρκα

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση – Τι περιλαμβάνει
Green |

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση – Τι περιλαμβάνει

Οι ρυθμίσεις που εισάγονται αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας Μεσσηνίας που εξαρτώνται από την εξόρυξη και χρήση λιγνίτη καθώς και τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης που εξαρτώνται από την χρήση πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Σουηδία – «Πράσινη» ανάπτυξη στα όρια του Αρκτικού Κύκλου
Green |

Σουηδία: «Πράσινη» ανάπτυξη στα όρια του Αρκτικού Κύκλου

Στο βόρειο τμήμα της σκανδιναβικής χώρας καταστρώνονται φιλόδοξα σχέδια και έργα, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ζητούμενο ωστόσο παραμένει η προσέλκυση εργαζομένων, υπό… πολικές συνθήκες