Η Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, θα μετατραπεί σε επιταχυντή της επιχειρηματικότητας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, στη συνάντηση που είχε σήμερα με την πρέσβη του Λουξεμβούργου, Ελίζαμπεθ Καρντόσο.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο, συμμετείχαν και ο εμπορικός, οικονομικός και μορφωτικός ακόλουθος, Νικόλαος Κιούσης και η διευθύντρια διεθνών εμπορικών σχέσεων Ελένη Φώτη.
Κατά την συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Μπρατάκος παρέθεσε τις προτεραιότητες του ΕΒΕΑ αναφορικά με την ανάπτυξη της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας και την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στις ελληνικές επιχειρήσεις, τόσο από το εσωτερικό της χώρας, όσο και από χώρες του εξωτερικού. Ερωτώμενος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο πρόεδρος ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τις περισσότερες αναλογικά επιχειρήσεις μικρού μεγέθους στον κόσμο. Αυτό που επιδιώκουμε, είναι να τις συσπειρώσουμε ώστε να αποκτήσουν ανταγωνιστικότητα έναντι των αντίστοιχων εταιρειών του εξωτερικού. Η κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα μικρομεσαία επιχείρηση, είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη ελληνική. Επομένως, όσο καλή απόδοση και να έχει η εγχώρια, η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη εταιρεία στη Γερμανία, τη Γαλλία ή το Βέλγιο. Η κυβέρνηση ενισχύει τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ παρέχει κίνητρα, προκειμένου να ενδυναμωθούν μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητά τους».
Επιπροσθέτως, ο κ. Μπρατάκος αναφέρθηκε στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας που στεγάζεται στο κτίριο του επιμελητηρίου επί της οδού Αμερικής και στα σχέδια για τη μετατροπή της σε επιταχυντή της επιχειρηματικότητας. «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα hub καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας, το οποίο θα διευκολύνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων. Θα ξεκινήσουμε με εταιρείες που εδράζουν στην Αθήνα, αλλά ελπίζουμε να εξελιχθούμε σε κέντρο επιχειρηματικότητας που θα καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα».
Στην δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε η κ. Καρντόσο. Όπως είπε, «τους τελευταίους δύο μήνες, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται δυναμικά και εκσυγχρονίζεται. Το Λουξεμβούργο έχει επίσης μια αναπτυσσόμενη και ευέλικτη οικονομία, η οποία τελευταία αλλάζει το επίκεντρό της από τα χρηματοοικονομικά και την τραπεζική, προς την καινοτομία και την ψηφιακή τεχνολογία. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να αναζητήσουμε κοινές ευκαιρίες, όχι μόνο για την αύξηση της εξαγωγικής μας δραστηριότητας, αλλά και για τη δημιουργία νέων εταιρικών συνεργασιών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Latest News
Startups στην Ελλάδα: Οι επενδυτικές ευκαιρίες, οι εξαγορές και οι προοπτικές για το 2025
Το Found.ation, σε συνεργασία με το EIT Digital και την υποστήριξη της EATE παρουσίασε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το report Startups in Greece
Η πλειοψηφία των startups δεν μακροημερεύει - Η ωμή αλήθεια είναι ότι κανείς δεν νοιάζεται
Γιατί αποτυγχάνουν τόσες πολλές startups; Φυσικά, δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος
Deloitte: Κάλεσμα σε startups και νέους για την υποβολή καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών
Ανοιχτό κάλεσμα σε startups και νέους για την υποβολή καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών απευθύνει η Deloitte με τον 2ο κύκλο του StartUp Acceleration Program - Αιτήσεις έως τις 15 Δεκεμβρίου